Korpice s dimljenim lososom
Potpuno neobično.
Sastojci:
1 kutija korpica od testa (10 kom)
300 g fileta dimljenog lososa
10 jaja od prepelice
200 g kremsira
50 g kisele pavlake
1/4 kašičice šarenog bibera
12 limuna
3 grančice peršuna
Priprema:
Modlom ili čašom vadite krugove od lososa koji odgovaraju veličini korpica.
Stavljajte prepeličja jaja u vrelu vodu i kuvajte pet minuta. Oljuštite i isecite na kriške.
Korpice od testa obložite diskovima od ribe kao na slici.
Pomešajte kremsir, pavlaku, biber i sok pola limuna.
Dobijenom smesom punite korpice s ribom.
Odozgo ređajte kriške jaja i ukrasite listićima peršuna.
Možda vas zanima:
SLATKIŠ OD KROMPIRA U SRCE NAS DIRA Napravite knedle sa šljivama i cimetom po receptu baba Stane iz Niša
Ovo je jedan od onih recepta koji se prenose s generacije na generaciju.
RECEPT KOJI NE MOŽE DA NE USPE Napravite italijanske njoke iz rerne za sve ukućane
Cela porodica će biti zadovoljna, muž sit, žena raspevana a deca poslušna.
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
Komentari (0)