ZANIMLJIVO I IZVODLJIVO Napravite neodoljivu musaku bez mesa
Budite kreativni i napravite nešto skroz drugačije.
Musaka bez mesa // posna
Sastojci:
1,5 kg krompira
4 crna luka
2 šargarepe
3 šoljice sojinih ljuspica
malo ulja
biozačin
so, biber
začini po želji (kari, bosiljak, majčina dušica, sušena paprika)
Priprema:
Soju prelijte vrelom vodom i ostavite sa strane. Na malo ulja propržite seckani luk i rendanu šargarepu, uz dolivanje pomalo vode. Kad povrće omekša, dodajte soju i začine, pa sve krčkajte još 10 minuta. Posolite. Krompir oljuštite, iseckajte na kolutove, posolite i začinite karijem. Tepsiju podmažite uljem, poređajte sloj krompira, zatim stavite smesu sa sojom i pokrijte ostatkom krompira. Nalijte vodom da se prekrije krompir, pokrijte folijom i stavite u rernu na 200 stepeni 40-50 minuta, pa skinite foliju da se zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEDE SE DOK JE TOPLA Brza pita sa mesom idealna za nedeljno jutro
Zasitite celu porodicu.
PEČENE PAPRIKE U MUSAKI SU NAJUKUSNIJE! Jednostavno jelo posle kog ćete tanjir polizati
I nije toliko kalorično.
STARI RECEPT ZA NAJUKUSNIJU MUSAKU Upotrebite zelje na najlakši način
Ukus će vas oduševiti!
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)