ZANIMLJIVO I IZVODLJIVO Napravite neodoljivu musaku bez mesa
Budite kreativni i napravite nešto skroz drugačije.
Shutterstock
Musaka bez mesa // posna
Sastojci:
1,5 kg krompira
4 crna luka
2 šargarepe
3 šoljice sojinih ljuspica
malo ulja
biozačin
so, biber
začini po želji (kari, bosiljak, majčina dušica, sušena paprika)
Priprema:
Soju prelijte vrelom vodom i ostavite sa strane. Na malo ulja propržite seckani luk i rendanu šargarepu, uz dolivanje pomalo vode. Kad povrće omekša, dodajte soju i začine, pa sve krčkajte još 10 minuta. Posolite. Krompir oljuštite, iseckajte na kolutove, posolite i začinite karijem. Tepsiju podmažite uljem, poređajte sloj krompira, zatim stavite smesu sa sojom i pokrijte ostatkom krompira. Nalijte vodom da se prekrije krompir, pokrijte folijom i stavite u rernu na 200 stepeni 40-50 minuta, pa skinite foliju da se zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEDE SE DOK JE TOPLA Brza pita sa mesom idealna za nedeljno jutro
Zasitite celu porodicu.
PEČENE PAPRIKE U MUSAKI SU NAJUKUSNIJE! Jednostavno jelo posle kog ćete tanjir polizati
I nije toliko kalorično.
STARI RECEPT ZA NAJUKUSNIJU MUSAKU Upotrebite zelje na najlakši način
Ukus će vas oduševiti!
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)