ARAPSKA MUSAKA ZA SVAČIJI UKUS Priprema je jednostavna, a ukus je jedinstven
Prste ćete polizati.
Arapska musaka
Sastojci:
500 g mlevene teletine
1,5 kg patlidžana
5 crvenih paprika
4 paradajza
2 ljute paprike
veza peršuna
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 šolja belog vina
biber i so
Priprema:
Propržite luk, ljute paprike i šargarepu. Dodajte mleveno meso, 2sitno iseckana paradajza, biber i so. Dinstajte dok meso ne bude gotovo, pa sklonite sa vatre. Dodajte sitno iseckan peršun. Patlidžan oljuštite i
isecite na kolutove, pa ga blago propržite. Na dno nauljenog tiganja rasporedite patlidžan, sipajte prženo mleveno meso, iseckane paprike i preostala dva paradajza isečena na kockice ili kolutove. Prelijte musaku belim vinom, pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEOBIČNA SUPA Potreban vam je fazan i spremićete odličan obrok!
Nećete omašiti sa sastojcima.
DESERT KOJI NAJAVLJUJE PROLEĆE Kruške sa prelivom od ruma ulepšaće vam nedeljno popodne
Neka vam najmlađi pomognu oko pripreme, lako je.
NAJBOLJI JE NAPRAVITI JE NA STARINSKI NAČIN Kukuruza puni stomak i dugo drži sitim
Podseća na našu proju.
SALATA KOJA USPORAVA STARENJE! Sve zdravi sastojci u vašoj činiji
Obilje vitamina!
KAKO SE ŠPIKUJE MESO? Postoje 2 načina, a biće slasno i sočno
Za savršeno spremljena jela potrebno je da poznajete osnovnu kulinarsku terminologiju. Kada radite sa mesom, to najčešće uključuje postupke kao što su, pohovanje, špikovanje, mariniranje.
BRZE LEŠNIK KUGLICE Od samo 3 sastojka, može i malo dete da ih napravi, a tope se u ustima
Neodoljive i slatke, a posne. Najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA SA PILETINOM I 4 VRSTE SIRA Recept je proveren a ukus savršen
Nestaće sa stola odmah zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA MAKOM NA "ČAŠE" Uspeće i potpunim početnicima, a zamirisaće cela kuća
Slatka štrudla nestaće sa stola čim bude postavljena.
ČUDESA OD BELOG MESA Sočna jela od čorbe do rolnica, biramo samo ono najlepše
Šta god da izaberete nećete da pogrešite, svaki zalogaj greje dušu i telo, a meso se lepi za prste.
Komentari (0)