ARAPSKA MUSAKA ZA SVAČIJI UKUS Priprema je jednostavna, a ukus je jedinstven

Alo.rs

11:00

Sezonski recepti 0

Prste ćete polizati.

ARAPSKA MUSAKA ZA SVAČIJI UKUS Priprema je jednostavna, a ukus je jedinstven
unsplash.com

Arapska musaka

Sastojci:

500 g mlevene teletine

1,5 kg patlidžana

5 crvenih paprika

4 paradajza

2 ljute paprike

veza peršuna

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

1 šolja belog vina

biber i so

Priprema:

Propržite luk, ljute paprike i šargarepu. Dodajte mleveno meso, 2sitno iseckana paradajza, biber i so. Dinstajte dok meso ne bude gotovo, pa sklonite sa vatre. Dodajte sitno iseckan peršun. Patlidžan oljuštite i
isecite na kolutove, pa ga blago propržite. Na dno nauljenog tiganja rasporedite patlidžan, sipajte prženo mleveno meso, iseckane paprike i preostala dva paradajza isečena na kockice ili kolutove. Prelijte musaku belim vinom, pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading