PRAVA RIBLJA MAGIJA O ovoj čorbi od bakalara svi pričaju
Kad je degustirate, osetićete razliku od ostalih ribljih čorbi.
Sastojci:
600 g fileta bakalara
2 krompira
2 šargarepe
1 koren peršuna
1 crni luk
150 g korena celera
1 vezica svežeg peršuna
1 dl biljne pavlake za kuvanje
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Ako je riba zamrznuta, odmrznite je, a svežu isecite na kocke.
Krompir dobro operite i oljuštite, te isecite na sitnije kocke.
Crni luk isecite na rebarca, a koren peršuna i šargarepu na štapiće.
Na maslinovom ulju kratko propržite sve povrće sem krompira - prvo luk pa ostalo.
Povrće iscedite od viška ulja i ubacite u šerpu s vodom i bakalarom. Posolite i pobiberite.
Kad voda provri, kuvajte još 10 minuta i dodajte neutralnu pavlaku.
SAVET Pre služenja, pospite svaku porciju sitno seckanim peršunom
Možda vas zanima:
OVO JE NAJBOLJI NAČIN DA SPREMITE SKUŠU Odličan recept i za one lenje domaćice
Uvereni smo da ćete je spremiti na najbolji način.
RECEPT KOJI NE MOŽE DA NE USPE Napravite italijanske njoke iz rerne za sve ukućane
Cela porodica će biti zadovoljna, muž sit, žena raspevana a deca poslušna.
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
Komentari (0)