SMAZ ZA ČAS Napravite čudne ćufte sa drugog kontinenta

Izvor: Alo.rs

17:30

Kulinarski globus 0

Ove ćufte na azijski način će vas oduševiti.

SMAZ ZA ČAS Napravite čudne ćufte sa drugog kontinenta
pixabay

Bosforske ičli ćufte

Sastojci:

500 g mlevene govedine

500 g crvenog luka

500 g bulgura

100 g oraha

1/2 veze peršuna

1/2 kašičice mlevene paprike

1 šolja pasiranog paradajza

ulje

so, biber

Priprema:

U tiganju pržite seckani luk s govedinom uz stalno mešanje 20 minuta. Sklonite s vatre, pa dodajte peršun, orahe i začine. Promešajte, pokrijte i ostavite u frižideru tokom noći. Preko bulgura ulijte vruću vodu, umešajte paradajz i malo soli. Neka odstoji dok bulgur ne nabubri. Kad se ohladi, mesite ga 20 minuta. Od 100 grama bulgura oblikujte kuglu, izdubite rupu, pa prstima oblikujte ljusku. Nafilujte je, pa prstima stisnite da je zatvorite. Pržite nadevene ćufte u zagrejanom ulju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading