SMAZ ZA ČAS Napravite čudne ćufte sa drugog kontinenta

Alo.rs

17:30

Kulinarski globus 0

Ove ćufte na azijski način će vas oduševiti.

SMAZ ZA ČAS Napravite čudne ćufte sa drugog kontinenta
pixabay

Bosforske ičli ćufte

Sastojci:

500 g mlevene govedine

500 g crvenog luka

500 g bulgura

100 g oraha

1/2 veze peršuna

1/2 kašičice mlevene paprike

1 šolja pasiranog paradajza

ulje

so, biber

Priprema:

U tiganju pržite seckani luk s govedinom uz stalno mešanje 20 minuta. Sklonite s vatre, pa dodajte peršun, orahe i začine. Promešajte, pokrijte i ostavite u frižideru tokom noći. Preko bulgura ulijte vruću vodu, umešajte paradajz i malo soli. Neka odstoji dok bulgur ne nabubri. Kad se ohladi, mesite ga 20 minuta. Od 100 grama bulgura oblikujte kuglu, izdubite rupu, pa prstima oblikujte ljusku. Nafilujte je, pa prstima stisnite da je zatvorite. Pržite nadevene ćufte u zagrejanom ulju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading