NE MOŽE UKUSNIJE Ako volite grašak, onda će ovo jelo biti pun pogodak
Izuzetno ukusno.
Grašak za 10 / posno
Sastojci:
150 g sojinih komadića
1 kocka za supu
1 list lovora
1 kašičica crvene mlevene paprike
1 litar vode
1 koren šargarepe
1 glavica crnog luka
3-4 kašike ulja
1 kašika brašna
500 g graška
2 dl paradajz-soka
2 dl vode
biozačin
so, biber
sitno seckani peršun
Priprema:
Na ulju propržite sitno seckani crni luk, šargarepu, kašiku brašna i kašičicu paprike. Promešajte, dodajte grašak i dinstajte 5-10 minuta. Ulijte sok od paradajza i malo vode, te kuvajte dok grašak ne omekša. U drugoj šerpi kuvajte sojine komadiće, lovorov list, kocku, majčinu dušicu i vodu, neka ključa 10 minuta. Skuvano procedite i dodajte grašak, po potrebi toplu vodu, začine, biber i seckani peršun. Kuvajte sve zajedno još 5 minuta.
Možda vas zanima:
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
SPECIJALITET OČAS POSLA Punjeni pileći file sa NEOBIČNIM nadevom osvojiće vas odmah!
Spoj raznih sastojaka daće mu posebnu aromu.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)