NE MOŽE UKUSNIJE Ako volite grašak, onda će ovo jelo biti pun pogodak
Izuzetno ukusno.

Grašak za 10 / posno
Možda vas zanima:

GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina

ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.

SPECIJALITET OČAS POSLA Punjeni pileći file sa NEOBIČNIM nadevom osvojiće vas odmah!
Spoj raznih sastojaka daće mu posebnu aromu.
Sastojci:
150 g sojinih komadića
1 kocka za supu
1 list lovora
1 kašičica crvene mlevene paprike
1 litar vode
1 koren šargarepe
1 glavica crnog luka
3-4 kašike ulja
1 kašika brašna
500 g graška
2 dl paradajz-soka
2 dl vode
biozačin
so, biber
sitno seckani peršun
Priprema:
Na ulju propržite sitno seckani crni luk, šargarepu, kašiku brašna i kašičicu paprike. Promešajte, dodajte grašak i dinstajte 5-10 minuta. Ulijte sok od paradajza i malo vode, te kuvajte dok grašak ne omekša. U drugoj šerpi kuvajte sojine komadiće, lovorov list, kocku, majčinu dušicu i vodu, neka ključa 10 minuta. Skuvano procedite i dodajte grašak, po potrebi toplu vodu, začine, biber i seckani peršun. Kuvajte sve zajedno još 5 minuta.

PUNJENA PLEĆKA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, poćiće vam voda na usta
Sočno i slasno jelo raspametiće vas od prvog zalogaja.

USKRŠNJA POGAČA Svečana i mekana kao duša, a biće super i hladna
Slasna i sočna, ukućani će stajati u redu za još.

USKRŠNJA GURMANSKA PITA Sočna i slasna, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Biće super i hladna.

TORTA CRVENI BARŠUN Raskošna poslastica zanimljivog izgleda zasladiće vas u momentu
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.
Komentari (0)