NE MOŽE UKUSNIJE Ako volite grašak, onda će ovo jelo biti pun pogodak
Izuzetno ukusno.
Grašak za 10 / posno
Sastojci:
150 g sojinih komadića
1 kocka za supu
1 list lovora
1 kašičica crvene mlevene paprike
1 litar vode
1 koren šargarepe
1 glavica crnog luka
3-4 kašike ulja
1 kašika brašna
500 g graška
2 dl paradajz-soka
2 dl vode
biozačin
so, biber
sitno seckani peršun
Priprema:
Na ulju propržite sitno seckani crni luk, šargarepu, kašiku brašna i kašičicu paprike. Promešajte, dodajte grašak i dinstajte 5-10 minuta. Ulijte sok od paradajza i malo vode, te kuvajte dok grašak ne omekša. U drugoj šerpi kuvajte sojine komadiće, lovorov list, kocku, majčinu dušicu i vodu, neka ključa 10 minuta. Skuvano procedite i dodajte grašak, po potrebi toplu vodu, začine, biber i seckani peršun. Kuvajte sve zajedno još 5 minuta.
Možda vas zanima:
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
SPECIJALITET OČAS POSLA Punjeni pileći file sa NEOBIČNIM nadevom osvojiće vas odmah!
Spoj raznih sastojaka daće mu posebnu aromu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)