OČAS POSLA Ako niste ljubitelj soje, posle ovog prostog recepta ćete je ZAVOLETI

Alo.rs

16:36

U sosu sa 0

Posni recept koji ćete stalno praviti.

OČAS POSLA Ako niste ljubitelj soje, posle ovog prostog recepta ćete je ZAVOLETI
Shutterstock
OČAS POSLA Ako niste ljubitelj soje, posle ovog prostog recepta ćete je ZAVOLETI Shutterstock
 

 

Soja stroganov // posno

Sastojci:

400 g šampinjona

2 šolje soje u komadićima

2 struka praziluka

1/2 crnog luka

2 čena belog luka

1 kocka od povrća

50 g sojinih ljuspica

4 kašike ulja

3 dl sojine pavlake za kuvanje

1 kašika biozačina

vlašac, peršun (po želji)

so, biber

Priprema:

Potopite sojine ljuspice u vruću vodu 10 minuta da nabubre, a sojine komadiće skuvajte u malo posoljenoj vodi. U tiganju na ulju propržite sitno seckane crni luk i praziluk, a potom i beli. Začinite. Dodajte natopljene sojine ljuspice, promešajte i ostavite da se kuva 10 minuta. Ako je previše suvo, dodajte šolju vode. U drugom tiganju na malo ulja propržite šampinjone, dodajte pavlaku i skuvane komadiće soje, promešajte, a potom dodajte luk i soju. Kuvajte još par minuta da se ukusi povežu i pospite seckanim peršunom i vlašcem.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading