Posni recept koji ćete stalno praviti.
Soja stroganov // posno
Sastojci:
400 g šampinjona
2 šolje soje u komadićima
2 struka praziluka
1/2 crnog luka
2 čena belog luka
1 kocka od povrća
50 g sojinih ljuspica
4 kašike ulja
3 dl sojine pavlake za kuvanje
1 kašika biozačina
vlašac, peršun (po želji)
so, biber
Priprema:
Potopite sojine ljuspice u vruću vodu 10 minuta da nabubre, a sojine komadiće skuvajte u malo posoljenoj vodi. U tiganju na ulju propržite sitno seckane crni luk i praziluk, a potom i beli. Začinite. Dodajte natopljene sojine ljuspice, promešajte i ostavite da se kuva 10 minuta. Ako je previše suvo, dodajte šolju vode. U drugom tiganju na malo ulja propržite šampinjone, dodajte pavlaku i skuvane komadiće soje, promešajte, a potom dodajte luk i soju. Kuvajte još par minuta da se ukusi povežu i pospite seckanim peršunom i vlašcem.
Možda vas zanima:
SLATKIŠ OD KROMPIRA U SRCE NAS DIRA Napravite knedle sa šljivama i cimetom po receptu baba Stane iz Niša
Ovo je jedan od onih recepta koji se prenose s generacije na generaciju.
RECEPT KOJI NE MOŽE DA NE USPE Napravite italijanske njoke iz rerne za sve ukućane
Cela porodica će biti zadovoljna, muž sit, žena raspevana a deca poslušna.
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
ALEKSANDRINA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA RAJ ZA ČULA Nestaće sa stola odmah, a sočna i slatka
Napravite ovu mirisnu poslasticu po receptu Aleksandre Simić iz Pećinaca
ZORICIN MIRISNI HLEB SA BUNDEVOM Idealan za savršeno vikend jutro, a preukusan i kada je hladan
Napravite ovaj neodoljivi specijalitet po receptu Zorice Pavlović iz Požarevca
PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno
ZORICIN MINI TART SA BOROVNICAMA MEKAN KAO PAMUK Kao osmišljen za savršen vikend
Napravite ovaj neodoljivi voćni desert po receptu Zorice Pešić iz Beograda
KNEDLE SA DŽEMOM I ORASIMA Fenomanalni desert za dane posta koji se topi u ustima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)