TESTENINA U PARADAJZ SOSU I PANČETOM Pripremite ručak za 20 minuta po italijanskom receptu

Alo.rs

11:12

Sezonski recepti 0

Za kratko vreme će vam stomaci biti siti.

TESTENINA U PARADAJZ SOSU I PANČETOM Pripremite ručak za 20 minuta po italijanskom receptu
pixabay

Pasta fažol

Sastojci:

500 g pasulja

1 crni luk

2 šargarepe

1 manji komad celera

2 lovorova lista

maslinovo ulje

350 g testenine

so, biber

2 kašike paradajza pelata

120 g pančete

4 čena belog luka

2 kašike peršunovog lista

Priprema:

Pasulj ostavite da ogrezne u vodi preko noći. Procedite i dolijte novu hladnu vodu. Kad provri, ostavite da ključa 10 minuta, pa prvu vodu bacite. U loncu propržite na maslinovom ulju sitno seckani luk i celer te šargarepu iseckanu na komadiće. Stavite i lovor, pa sve dinstajte 5-7 minuta. U to ubacite pasulj, ulijte vodu i pustite da se kuva. U blenderu usitnite pančetu, beli luk i pastu. Kada je pasulj napola skuvan, ubacite pastu od pančete i dodajte pelat. Posolite, pobiberite i pustite da se krčka. Pred kraj dodajte testeninu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading