TESTENINA U PARADAJZ SOSU I PANČETOM Pripremite ručak za 20 minuta po italijanskom receptu
Za kratko vreme će vam stomaci biti siti.
Pasta fažol
Sastojci:
500 g pasulja
1 crni luk
2 šargarepe
1 manji komad celera
2 lovorova lista
maslinovo ulje
350 g testenine
so, biber
2 kašike paradajza pelata
120 g pančete
4 čena belog luka
2 kašike peršunovog lista
Priprema:
Pasulj ostavite da ogrezne u vodi preko noći. Procedite i dolijte novu hladnu vodu. Kad provri, ostavite da ključa 10 minuta, pa prvu vodu bacite. U loncu propržite na maslinovom ulju sitno seckani luk i celer te šargarepu iseckanu na komadiće. Stavite i lovor, pa sve dinstajte 5-7 minuta. U to ubacite pasulj, ulijte vodu i pustite da se kuva. U blenderu usitnite pančetu, beli luk i pastu. Kada je pasulj napola skuvan, ubacite pastu od pančete i dodajte pelat. Posolite, pobiberite i pustite da se krčka. Pred kraj dodajte testeninu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UDOVOLJITE SEBI BEZ RIZIKA OD GOJENJA Dijetetski čizkejk priprema se jako brzo
Pravi se od zdravog povrća i biće za svačiji ukus.
JEFTIN OBROK ZA KOJI JE POTREBNO 5 MINUTA! Burger od pasulja oduševiće sve
Verujte nam, svi ukućani će tražžiti još.
A U ČINIJI SVE MOGUĆE BOJE Salata kao hladno predjelo može biti zamena za obrok
U sebi ima sve moguće hranljive sastojke.
NEPCA ĆE VAM BITI ZADOVOLJNA Ne tako običan ručak na kašiku za celu porodicu
Glavni sastojak je pasulj, ali ima tu još svašta nešto.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)