TESTENINA U PARADAJZ SOSU I PANČETOM Pripremite ručak za 20 minuta po italijanskom receptu
Za kratko vreme će vam stomaci biti siti.
Pasta fažol
Sastojci:
500 g pasulja
1 crni luk
2 šargarepe
1 manji komad celera
2 lovorova lista
maslinovo ulje
350 g testenine
so, biber
2 kašike paradajza pelata
120 g pančete
4 čena belog luka
2 kašike peršunovog lista
Priprema:
Pasulj ostavite da ogrezne u vodi preko noći. Procedite i dolijte novu hladnu vodu. Kad provri, ostavite da ključa 10 minuta, pa prvu vodu bacite. U loncu propržite na maslinovom ulju sitno seckani luk i celer te šargarepu iseckanu na komadiće. Stavite i lovor, pa sve dinstajte 5-7 minuta. U to ubacite pasulj, ulijte vodu i pustite da se kuva. U blenderu usitnite pančetu, beli luk i pastu. Kada je pasulj napola skuvan, ubacite pastu od pančete i dodajte pelat. Posolite, pobiberite i pustite da se krčka. Pred kraj dodajte testeninu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UDOVOLJITE SEBI BEZ RIZIKA OD GOJENJA Dijetetski čizkejk priprema se jako brzo
Pravi se od zdravog povrća i biće za svačiji ukus.
JEFTIN OBROK ZA KOJI JE POTREBNO 5 MINUTA! Burger od pasulja oduševiće sve
Verujte nam, svi ukućani će tražžiti još.
A U ČINIJI SVE MOGUĆE BOJE Salata kao hladno predjelo može biti zamena za obrok
U sebi ima sve moguće hranljive sastojke.
NEPCA ĆE VAM BITI ZADOVOLJNA Ne tako običan ručak na kašiku za celu porodicu
Glavni sastojak je pasulj, ali ima tu još svašta nešto.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)