NAPRAVITE TOSKANSKU SUPU KAO ISKUSNI ITALIJAN Ribolita daje fantastičan užitak

Alo.rs

16:00

Sezonski recepti 0

Stari, dobri provereni recept.

NAPRAVITE TOSKANSKU SUPU KAO ISKUSNI ITALIJAN Ribolita daje fantastičan užitak
pixabay

Toskanska ribolita

Sastojci:

4 kašike maslinova ulja

1 crveni luk

2 šargarepe

1 praziluk

2 čena belog luka

400 g pelata

1 kašika pire od paradajza

1 l supe od kocke

400 g pasulja

250 g spanaća

2 kašike parmezana

so, biber

Priprema:

Crni i beli luk, kao i praziluk, oljuštite i iseckajte sitno, a šargarepu na komadiće. Pelat ocedite i naseckajte. Pasulj iz konzerve ocedite i isperite. Spanać operite i usitnite. U loncu propržite crni luk, šargarepu i praziluk pazeći da ne zagore. Dodajte beli luk i kratko propržite, pa paradajz-pire i supu. Posolite i pobiberite prema ukusu. Polovinu pasulja zgnječite viljuškom i dodajte u lonac. Pustite da tečnost uvri, pa smanjite temperaturu. Ostavite da lagano ključa pola sata. Dodajte preostali pasulj i spanać i kuvajte još 30 minuta.

SAVET Ovo jelo se služi sa po dva parčeta proprženog hleba u činiji i posuto rendanim kačkavaljem

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading