ZDRAV I UKUSAN Pravi specijalitet - lazanje od patlidžana
Oduševićete se.

Lazanje od patlidžana
Možda vas zanima:

A MOŽE I OVAKO Lazanje bez mesa? Da, itekako je moguće
Probajte nešto drugačiju varijantu.

UKUS KOJI SE NE ZABORAVLJA Italijanski specijalitet na srpski način
Lazanje su jednostavno neprikosnovene.

OVO JOŠ NISTE PROBALI: Slane, a slatke čokoladne perece
Možete ih praviti i u mrsnoj i u posnoj varijanti.

MEKE KAO DUŠA: Vanilice po bakinom receptu tope se u ustima
Pravi i jedinstven ukus.
Sastojci:
2 patlidžana
300 g mlevenog mesa
1 kašika maslinovog ulja
3 čena belog luka
1 glavica crnog luka
2 kašičice origana
400 g rikota sira
600 ml paradajz-sosa
200 g parmezana
1 jaje
2 kašike peršuna
so, biber
Priprema:
Patlidžan oljuštite i isecite na duže kriške. Posolite i ostavite da puste vodu 20 minuta. Ubrusom pokupite ostatak vode s njih. Na ulju dinstajte crni i beli luk kao i origano, so i biber. Dodajte mleveno meso i paradajz, pa promešajte. U činiji pomešajte rikotu, jaje, parmezan i peršun i začinite. Sipajte tanki sloj sosa iz mesa pa poređajte patlidžan, mešavinu od rikote i tako do vrha tepsije. Po vrhu lazanja pospite što više kačkavalja. Pokrijte folijom i pecite oko 35 minuta na 200 stepeni.
SAVET Da rikota ne bi pustila vodu, procedite je kroz cediljku
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)