ZDRAV I UKUSAN Pravi specijalitet - lazanje od patlidžana
Oduševićete se.
![ZDRAV I UKUSAN Pravi specijalitet - lazanje od patlidžana](/data/images/2023-01-13/44026_lazanja-od-patlidzana-313412408_f.jpg?timestamp=1674082800)
Lazanje od patlidžana
Sastojci:
2 patlidžana
300 g mlevenog mesa
1 kašika maslinovog ulja
3 čena belog luka
1 glavica crnog luka
2 kašičice origana
400 g rikota sira
600 ml paradajz-sosa
200 g parmezana
1 jaje
2 kašike peršuna
so, biber
Priprema:
Patlidžan oljuštite i isecite na duže kriške. Posolite i ostavite da puste vodu 20 minuta. Ubrusom pokupite ostatak vode s njih. Na ulju dinstajte crni i beli luk kao i origano, so i biber. Dodajte mleveno meso i paradajz, pa promešajte. U činiji pomešajte rikotu, jaje, parmezan i peršun i začinite. Sipajte tanki sloj sosa iz mesa pa poređajte patlidžan, mešavinu od rikote i tako do vrha tepsije. Po vrhu lazanja pospite što više kačkavalja. Pokrijte folijom i pecite oko 35 minuta na 200 stepeni.
SAVET Da rikota ne bi pustila vodu, procedite je kroz cediljku
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![A MOŽE I OVAKO Lazanje bez mesa? Da, itekako je moguće](/data/images/2023-01-13/44018_lazanja-bez-mesa-306633974_f.jpg)
A MOŽE I OVAKO Lazanje bez mesa? Da, itekako je moguće
Probajte nešto drugačiju varijantu.
![UKUS KOJI SE NE ZABORAVLJA Italijanski specijalitet na srpski način](/data/images/2023-01-13/44017_klasicne-lazanje-570291643-copy_f.jpg)
UKUS KOJI SE NE ZABORAVLJA Italijanski specijalitet na srpski način
Lazanje su jednostavno neprikosnovene.
![OVO JOŠ NISTE PROBALI: Slane, a slatke čokoladne perece](/data/images/2023-01-13/44016_posne-cokoladne-perece_f.jpg)
OVO JOŠ NISTE PROBALI: Slane, a slatke čokoladne perece
Možete ih praviti i u mrsnoj i u posnoj varijanti.
![MEKE KAO DUŠA: Vanilice po bakinom receptu tope se u ustima](/data/images/2023-01-13/44014_prave-bakine-vanilice_f.jpg)
MEKE KAO DUŠA: Vanilice po bakinom receptu tope se u ustima
Pravi i jedinstven ukus.
![menemen](/data/images/2025-02-15/114092_shutterstock-2190933935_f.jpg)
MENEMEN Turska kajgana gotova za 15 minuta koja pomera granice dobrog ukusa
Dodajte prilog po želji i uživajte.
![brusketi sa pršutom](/data/images/2025-02-14/113995_screenshot-2025-02-14-103552_f.png)
GURMANSKI BRUSKETI NA ITALIJANSKI NAČIN Hrskavi zalogajčići sa pršutom nestaće sa stola odmah
Savršeni i hrskavi, pravićete stalno.
![giros sa piletinom](/data/images/2025-02-13/113979_screenshot-2025-02-13-221402_f.png)
GIROS SA PILETINOM Grčki specijalitet koji budi uspomene sa letovanja, u savršenom spoju ukusa
Fenomenalan i slasan, pravićete stalno.
![paša lokum](/data/images/2023-11-03/66598_pasa-lokum_f.png)
PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost
Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
![baklava sa makom](/data/images/2024-07-17/94408_shutterstock-753217501_f.jpg)
BAKLAVA SA MAKOM Neodoljiva turska poslastica koja budi sva čula, za prave sladokusce
Neodoljiva i slatka, a mak joj daje posebnu draž.
Komentari (0)