ZDRAV I UKUSAN Pravi specijalitet - lazanje od patlidžana
Oduševićete se.
Lazanje od patlidžana
Sastojci:
2 patlidžana
300 g mlevenog mesa
1 kašika maslinovog ulja
3 čena belog luka
1 glavica crnog luka
2 kašičice origana
400 g rikota sira
600 ml paradajz-sosa
200 g parmezana
1 jaje
2 kašike peršuna
so, biber
Priprema:
Patlidžan oljuštite i isecite na duže kriške. Posolite i ostavite da puste vodu 20 minuta. Ubrusom pokupite ostatak vode s njih. Na ulju dinstajte crni i beli luk kao i origano, so i biber. Dodajte mleveno meso i paradajz, pa promešajte. U činiji pomešajte rikotu, jaje, parmezan i peršun i začinite. Sipajte tanki sloj sosa iz mesa pa poređajte patlidžan, mešavinu od rikote i tako do vrha tepsije. Po vrhu lazanja pospite što više kačkavalja. Pokrijte folijom i pecite oko 35 minuta na 200 stepeni.
SAVET Da rikota ne bi pustila vodu, procedite je kroz cediljku
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
A MOŽE I OVAKO Lazanje bez mesa? Da, itekako je moguće
Probajte nešto drugačiju varijantu.
UKUS KOJI SE NE ZABORAVLJA Italijanski specijalitet na srpski način
Lazanje su jednostavno neprikosnovene.
OVO JOŠ NISTE PROBALI: Slane, a slatke čokoladne perece
Možete ih praviti i u mrsnoj i u posnoj varijanti.
MEKE KAO DUŠA: Vanilice po bakinom receptu tope se u ustima
Pravi i jedinstven ukus.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)