ŠARENIŠ U TANJIRU! Ratatuj po posebnom receptu smazaćete za čas
Neprikosnoveno jelo.

Ratatuj
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.

TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
Sastojci:
500 g plavog patlidžana
400 g paradajza
500 g tikvica
nekoliko paprika
nekoliko glavica crnog luka
1 čen belog luka
peršun
majoran
žalfija
so, biber
maslinovo ulje
Priprema:
Očistite i isecite neoljušten plavi patlidžan na kocke, posolite ga i ostavite da odstoji u posudi da bi pustio gorčinu. Treba da stoji 3-4 sata. Nakon toga stavite u maslinovo ulje da se prži nekoliko glavica očišćenog crnog luka, zatim dodajte 400 g oljuštenog paradajza, koji ste isekli na tanke kriške i očistili od semena. Dodajte još 500 g tikvica isečenih na tanke kriške, sitno iseckan beli luk i nekoliko paprika, očišćenih od semena i žilica. Nakon toga, dodajte plavi patlidžan, opran, oceđen i osušen od soli. Pržite i na kraju dodajte suve začine, peršun, majoran i žalfi ju, so i biber. Sve to kuvajte bar još pola sata da se dobro ukrčka, ali da ostane mekano i vlažno.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)