OBROK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI UKUSOM Italijanske zdrave rolnice pravićete stalno!
Jela sa patlidžanom su uvek dobar izbor.
Rolnice od patlidžana
Sastojci:
2 plava patlidžana
Za marinadu:
bosiljak, origano
biozačin
Za fil:
150 g krem-sira
200 g fete
2 kašike peršuna
6 čena belog luka
2 kašike kisele pavlake
2 paradajza
so, biber
ulje
50 g oraha
Priprema:
Patlidžan operite, osušite i isecite na šnite debljine pola cm. Posolite i sačekajte 30 minuta. Isperite vodom, prosušite, premažite uljem i začinite solju, biberom i začinima po želji. Marinirajte 30 minuta. Ispecite u rerni. Orahe takođe ispecite u rerni i iseckajte. Pomešajte pavlaku, obe vrste sira, sitno seckan peršun i beli luk, biber i orahe. Paradajz isecite na štapiće. Šnitu patlidžana premažite filom, stavite štapić paradajza i zavijte u rolnicu. Rolnice pospite orasima, prelijte uljem i ostavite u frižideru oko pola sata.
SAVET Umesto paradajza možete koristiti filete pečenih crvenih paprika
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJI JE KAD SE NAPRAVI DAN RANIJE Francuski specijalitet od povrća smazaće se za čas
Jedinstven način kako to prave Francuzi.
JEDNOSTAVNA PRIPREMA FANTASTIČNOG VARIVA Fin ručak na kašiku idealan za celu porodicu
Umesto piletine, možete staviti neku drugu vrstu mesa.
PRAVI SE DUPLO BRŽE OD AJVARA Namaz od SUVIH paprika odličan je prilog uz roštilj
Neprikosnovenog ukusa daće obroku idealan ukus.
SLATKIŠ BOGOVA Napravite najmekši medeni kolač koji ste mogli da zamislite
Iako možda niste ljubitelj šargarepe u kolačima, ovaj će vam se dopasti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)