IMAĆETE OSEĆAJ KAO DA STE U ITALIJI Napravite lazanju s tikvicama po STAROM receptu
Svi ukućani će biti srećni, siti i zadovoljni.
Lazanje s tikvicama
Sastojci:
500 g mlevene govedine
1 glavica crnog luka
2 kašike svežeg seckanog bosiljka
2 kašike origana
2 kašike smeđeg šećera
1 kašika aleve paprike
so, biber
1 mekši paradajz
2 jajeta
2 šolje rikota sira
1 šolja parmezana
1 kašika seckanog peršuna
3 veće tikvice
2 šolje iseckane mocarele
2 kašike parmezana
1 šolja rendane mocarele
Priprema:
U tiganju prodinstajte crni i beli luk i meso. Paradajz iseckajte na kockice, pa dodajte mesu zajedno sa bosiljkom, origanom, šećerom, alevom paprikom, solju i biberom. Dinstajte oko pola sata uz povremeno mešanje. Umutite jaja sa rikotom, parmezanom, peršunom i soli. Tikvice oljuštite, pa ih isecite na listove po dužini. Tepsiju nauljite i poređajte tikvice po celom dnu. Sipajte deo smese od rikote, sipajte malo mocarele pa i meso s paradajzom. Ponovite ređanje dok ne dođete do vrha tepsije, a preko poslednjeg reda tikvica pospite mocarelu i parmezan. Pecite oko sat vremena na 190 stepeni.
SAVET Pokrijte folijom dok pečete, pa je sklonite poslednjih 15 minuta da se sir lepše otopi
Možda vas zanima:
KREMASTO I UKUSNO ZADOVOLJSTVO Piletinu u sosu od pečuraka može da napravi svako
Uz dodatak vina postaće vam omiljeno jelo.
ONA JE SVE SAMO NE OBIČNA Krompir salata po neobičnom bakinom receptu
Uz dodatak vina, probudiće sva vaša čula.
PROŠAO JE JANUAR, VREME JE ZA DETOKSIKACIJU U pet koraka rešite se toksina u organizmu
Dajemo vam predlog jelovnika kako treba da se hranite.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)