IMAĆETE OSEĆAJ KAO DA STE U ITALIJI Napravite lazanju s tikvicama po STAROM receptu
Svi ukućani će biti srećni, siti i zadovoljni.
Lazanje s tikvicama
Sastojci:
500 g mlevene govedine
1 glavica crnog luka
2 kašike svežeg seckanog bosiljka
2 kašike origana
2 kašike smeđeg šećera
1 kašika aleve paprike
so, biber
1 mekši paradajz
2 jajeta
2 šolje rikota sira
1 šolja parmezana
1 kašika seckanog peršuna
3 veće tikvice
2 šolje iseckane mocarele
2 kašike parmezana
1 šolja rendane mocarele
Priprema:
U tiganju prodinstajte crni i beli luk i meso. Paradajz iseckajte na kockice, pa dodajte mesu zajedno sa bosiljkom, origanom, šećerom, alevom paprikom, solju i biberom. Dinstajte oko pola sata uz povremeno mešanje. Umutite jaja sa rikotom, parmezanom, peršunom i soli. Tikvice oljuštite, pa ih isecite na listove po dužini. Tepsiju nauljite i poređajte tikvice po celom dnu. Sipajte deo smese od rikote, sipajte malo mocarele pa i meso s paradajzom. Ponovite ređanje dok ne dođete do vrha tepsije, a preko poslednjeg reda tikvica pospite mocarelu i parmezan. Pecite oko sat vremena na 190 stepeni.
SAVET Pokrijte folijom dok pečete, pa je sklonite poslednjih 15 minuta da se sir lepše otopi
Možda vas zanima:
KREMASTO I UKUSNO ZADOVOLJSTVO Piletinu u sosu od pečuraka može da napravi svako
Uz dodatak vina postaće vam omiljeno jelo.
ONA JE SVE SAMO NE OBIČNA Krompir salata po neobičnom bakinom receptu
Uz dodatak vina, probudiće sva vaša čula.
PROŠAO JE JANUAR, VREME JE ZA DETOKSIKACIJU U pet koraka rešite se toksina u organizmu
Dajemo vam predlog jelovnika kako treba da se hranite.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)