IMAĆETE OSEĆAJ KAO DA STE U ITALIJI Napravite lazanju s tikvicama po STAROM receptu
Svi ukućani će biti srećni, siti i zadovoljni.

Lazanje s tikvicama
Možda vas zanima:

KREMASTO I UKUSNO ZADOVOLJSTVO Piletinu u sosu od pečuraka može da napravi svako
Uz dodatak vina postaće vam omiljeno jelo.

ONA JE SVE SAMO NE OBIČNA Krompir salata po neobičnom bakinom receptu
Uz dodatak vina, probudiće sva vaša čula.


PROŠAO JE JANUAR, VREME JE ZA DETOKSIKACIJU U pet koraka rešite se toksina u organizmu
Dajemo vam predlog jelovnika kako treba da se hranite.
Sastojci:
500 g mlevene govedine
1 glavica crnog luka
2 kašike svežeg seckanog bosiljka
2 kašike origana
2 kašike smeđeg šećera
1 kašika aleve paprike
so, biber
1 mekši paradajz
2 jajeta
2 šolje rikota sira
1 šolja parmezana
1 kašika seckanog peršuna
3 veće tikvice
2 šolje iseckane mocarele
2 kašike parmezana
1 šolja rendane mocarele
Priprema:
U tiganju prodinstajte crni i beli luk i meso. Paradajz iseckajte na kockice, pa dodajte mesu zajedno sa bosiljkom, origanom, šećerom, alevom paprikom, solju i biberom. Dinstajte oko pola sata uz povremeno mešanje. Umutite jaja sa rikotom, parmezanom, peršunom i soli. Tikvice oljuštite, pa ih isecite na listove po dužini. Tepsiju nauljite i poređajte tikvice po celom dnu. Sipajte deo smese od rikote, sipajte malo mocarele pa i meso s paradajzom. Ponovite ređanje dok ne dođete do vrha tepsije, a preko poslednjeg reda tikvica pospite mocarelu i parmezan. Pecite oko sat vremena na 190 stepeni.
SAVET Pokrijte folijom dok pečete, pa je sklonite poslednjih 15 minuta da se sir lepše otopi

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)