SOČNI MIRISNI BUREK ko iz pekare, ali od gotovih kora, za samo sat vremena na vašem stolu
Ko će da izlazi napolje po ovoj zimi?! Bolje da doručak napravite sami i iznenadite ukućane,
Red kora, red punjenja od mesa i tako nekoliko puta dok ne dobijete najbolji domaći burek. Ako želite meso zamijeniti sirom, pomešajte 500 g svežeg sira s čašicom kisele pavlake, umućena dva jaja i malo soli.
Burek sa mesom od gotovih kora
Sastojci:
1 pakovanje kora za pitu (500 g)
300 g mlevenog mesa po izboru
2 glavice crnog luka
200 ml vode
so, biber
ulje
Priprema:
Luk očistiti, iseći na sitne kockice i propržiti na ulju dok ne postane staklast. Dodajte meso u šerpu i dinstajte oko 15 minuta dok ne omekša. Kada je gotovo, meso po želji dodajte obilno mlevenog bibera i soli. U šerpi zagrejte 200 ml vode i dodajte oko 50 ml ulja i kašičicu soli. U okrugli pleh stavite tri kore, a između svake dodajte po malo mešavine vode i ulja. Jednu koru ostavite celu, a ostatak iseckajte na nepravilne komade. U posudu za pečenje dodajte sloj iseckane kore, malo mešavine vode i ulja, pa fil i tako dok ne potrošite sve sastojke. Burek na kraju prelijte ostatkom mešavine vode i ulja i prekrijte celom korom. Burek sa mesom pecite 30 do 40 minuta na 180 stepeni. Kada je gotov burek iz tiganja okrenite na veliki tanjir i ostavite da odstoji oko 10 minuta. Burek je spreman za rezanje i serviranje uz čašu hladnog jogurta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLASNI BUREK SA MLEVENIM MESOM Pravi raj za nepca, uzećete parče više
Sočan i slasan, prste da poližete.
BUREK SA MESOM Savršen za svako doba dana,a odlično ide uz jogurt
Hrskavih kora i sočnog nadeva, ni malo ne zaostaje za onim kupovnim.
SAVRŠEN DORUČAK Domaći burek sa mesom od gotovih kora, gotov očas posla!
Mirišljavi burek biće na vašem stolu za manje od jedan sat.
BUREK SA MESOM Za savršen početak dana, a još bolji od kupovnog
Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)