SOČNI MIRISNI BUREK ko iz pekare, ali od gotovih kora, za samo sat vremena na vašem stolu

alo.rs/I. V.

07:35

Sezonski recepti 0

Ko će da izlazi napolje po ovoj zimi?! Bolje da doručak napravite sami i iznenadite ukućane,

burek
Schutterstock

 

Red kora, red punjenja od mesa i tako nekoliko puta dok ne dobijete najbolji domaći burek. Ako želite meso zamijeniti sirom, pomešajte 500 g svežeg sira s čašicom kisele pavlake, umućena dva jaja i malo soli. 

Burek sa mesom od gotovih kora

Sastojci:

1 pakovanje kora za pitu (500 g)

300 g mlevenog mesa po izboru

2 glavice crnog luka

200 ml vode

so, biber

ulje


Priprema:

Luk očistiti, iseći na sitne kockice i propržiti na ulju dok ne postane staklast. Dodajte meso u šerpu i dinstajte oko 15 minuta dok ne omekša. Kada je gotovo, meso po želji dodajte obilno mlevenog bibera i soli. U šerpi zagrejte 200 ml vode i dodajte oko 50 ml ulja i kašičicu soli. U okrugli pleh stavite tri kore, a između svake dodajte po malo mešavine vode i ulja. Jednu koru ostavite celu, a ostatak iseckajte na nepravilne komade. U posudu za pečenje dodajte sloj iseckane kore, malo mešavine vode i ulja, pa fil i tako dok ne potrošite sve sastojke. Burek na kraju prelijte ostatkom mešavine vode i ulja i prekrijte celom korom. Burek sa mesom pecite 30 do 40 minuta na 180 stepeni. Kada je gotov burek iz tiganja okrenite na veliki tanjir i ostavite da odstoji oko 10 minuta. Burek je spreman za rezanje i serviranje uz čašu hladnog jogurta.

 

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

https://trpeza.alo.rs/slatki-kutak/vesti/39670/kazu-da-je-nalik-svarcvald-torti-desert-cudnog-imena-i-jos-cudnovatijeg-ukusa/vest

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading