BUREK SA MESOM Za savršen početak dana, a još bolji od kupovnog

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo.

burek sa mesom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kora za pitu
  • 300 g mlevenog mesa
  • 200 ml gazirane vode
  • 100 ml ulja
  • 2 jaja
  • 1 čaša gustog jogurta
  • 100 ml ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • so, biber, suvi biljni začin

Priprema:
Fil od mesa: crni luk sitno iseckajte i propržite na ulju da bude staklast. Dodajte mleveno meso i dinstajte 10 minuta. Dodajte po ukusu so, biber i biljni začin. Preliv: Umutite jaja, dodajte jogurt, ulje i prašak za pecivo, gaziranu vodu i sve sjedinite. Ređanje: Kore podelite na 3 grupe po 4 kore. U okruglu tepsiju poređajte 4 kore jednu na drugu da im krajevi prelaze sa strane i malo ih nagužvajte. Kašikom sipajte preliv. Stavite pola fila od mesa. Preko stavite zgužvane 4 kore, sipajte preliv od jogurta, pa ostatak fila od mesa. Ostale 4 kore takođe zgužvajte, stavite preko mesa i ostatkom preliva prelijte. Kore koje vire van tepsije vratite unutra, preko pite. Ako je ostalo preliva, sipajte odozgo. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading