Stari recept iz Banata za POSNE SVETOSAVSKE PERECE kojima se najviše raduju najmlađi
Danas je slava Sveti Sava a u nekim krajevima Srbiije običaj je da se iz zahvalnosti prema ovom velikom srpskom svetitelju prave svetosavske perece.
Pošto ove godine Sveti Sava pada na petak, dakle posni dan, dajemo vam posnu veziju recepta za ovo sjajno pecivo.
Recept za posne svetosavske perece
Sastojci:
500 g brašna
1 kesica suvog kvasca
350 ml vode
1,5 kašičica soli
Priprema
Sve sastojke umesiti u glatko teksto i ostaviti na toplom da udvostruči masu. Naraslo testo podeliti na 8 jednakih delova i formirati perece. Formirane perece ostaviti još malo da narastu. Premazati hladnom vodom, i posuti krupnom solju. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 do 20 minuta. Gotove perece posuti smesom od vode i brašna i vratiti još 5 minuta u rernu.
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
nije tebi lako Ljubo ..