ORIGINALNI RECEPT ZA ČUVENU SUPU Napravite neprikosnovenu minestrone supu koju će i deca voleti
Ukusna, ali i zdrava.
Minestrone supa
Sastojci:
2 šargarepe
2 krompira
100 g kukuruza
50 g boranije
50 g graška
50 g karfiola
1 konzerva pelata
1 struk praziluka
peršunov list
so, biber
Priprema:
Na malo ulja propržite seckani praziluk, a zatim dodajte šargarepu iseckanu na kolutiće i krompir na kockice. Zalijte s malo vode i krčkajte 10 minuta, a zatim dodajte ostale sastojke i zalijte vodom. Kuvajte oko pola sata i na kraju dodajte seckani peršun.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PROŠAO JE JANUAR, VREME JE ZA DETOKSIKACIJU U pet koraka rešite se toksina u organizmu
Dajemo vam predlog jelovnika kako treba da se hranite.
NE ČEKAJTE POSEBNU PRILIKU DA NAPRAVITE OVU TORTU Kremasta i prefinjena nugat poslastica
Idealna je za sve vrste specijalnih trenutaka.
ČOKO+VISKI=DOBITNA KOMBINACIJA Napravite ultimativnu kremastu čaroliju
Očaraće vas spoj ovih kombinacija.
BRZA SUPA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ovo toplo jelo mogu napraviti i amateri u kuhinji
Toliko je ukusna, da ćete se navaditi na nju.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)