PRAVI NEDELJNI RUČAK Ovakav recept za gulaš morate napraviti danas

Alo.rs

12:00

Kulinarski globus 0

Posebna aroma stiže iz Argentine.

PRAVI NEDELJNI RUČAK Ovakav recept za gulaš morate napraviti danas
pixabay

Pučero s govedinom 

Sastojci: 

1 kg govedine 

2 krompira 

2 batata 

400 g bundeve 

1 konzerva kukuruza 

1 glavica crnog luka 

1 praziluk 

1 šargarepa 

1 šaka seckanog peršuna 

1 kašika maslinovog ulja 

so, biber 

Priprema: 

Lonac napunite vodom do 3/4 i stavite da proključa. Govedinu isecite na krupne komade pa ubacite i kuvajte oko 10 minuta. Crni luk sitno iseckajte pa ubacite u lonac zajedno sa peršunom, a praziluk prepolovite i stavite i njega. Šargarepu oljuštite, isecite po volji i posle 10 minuta ubacite u lonac zajedno sa kukuruzom. Poklopite lonac i kuvajte oko 30minuta. Krompir i batat oljuštite i kratko zajedno prokuvajte, iseckajte na sitne komade i dodajte loncu pa kuvajte dok ne omekšaju. Uklonite praziluk i poslužite. 

SAVET Domaćice u Argentini često preko jela preliju i maslinovo ulje

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

milfoj

MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima

09:02

3 maj, 2024

Kulinarski globus

Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.

revani

REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika

13:30

9 april, 2024

Kulinarski globus

Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.

profiterole

PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom

19:00

23 mart, 2024

Kulinarski globus

Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.

Komentari (0)

Loading