PRAVI NEDELJNI RUČAK Ovakav recept za gulaš morate napraviti danas

Izvor: Alo.rs

12:00

Kulinarski globus 0

Posebna aroma stiže iz Argentine.

PRAVI NEDELJNI RUČAK Ovakav recept za gulaš morate napraviti danas
pixabay

Pučero s govedinom 

Sastojci: 

1 kg govedine 

2 krompira 

2 batata 

400 g bundeve 

1 konzerva kukuruza 

1 glavica crnog luka 

1 praziluk 

1 šargarepa 

1 šaka seckanog peršuna 

1 kašika maslinovog ulja 

so, biber 

Priprema: 

Lonac napunite vodom do 3/4 i stavite da proključa. Govedinu isecite na krupne komade pa ubacite i kuvajte oko 10 minuta. Crni luk sitno iseckajte pa ubacite u lonac zajedno sa peršunom, a praziluk prepolovite i stavite i njega. Šargarepu oljuštite, isecite po volji i posle 10 minuta ubacite u lonac zajedno sa kukuruzom. Poklopite lonac i kuvajte oko 30minuta. Krompir i batat oljuštite i kratko zajedno prokuvajte, iseckajte na sitne komade i dodajte loncu pa kuvajte dok ne omekšaju. Uklonite praziluk i poslužite. 

SAVET Domaćice u Argentini često preko jela preliju i maslinovo ulje

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading