PRAVI NEDELJNI RUČAK Ovakav recept za gulaš morate napraviti danas
Posebna aroma stiže iz Argentine.
Pučero s govedinom
Sastojci:
1 kg govedine
2 krompira
2 batata
400 g bundeve
1 konzerva kukuruza
1 glavica crnog luka
1 praziluk
1 šargarepa
1 šaka seckanog peršuna
1 kašika maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Lonac napunite vodom do 3/4 i stavite da proključa. Govedinu isecite na krupne komade pa ubacite i kuvajte oko 10 minuta. Crni luk sitno iseckajte pa ubacite u lonac zajedno sa peršunom, a praziluk prepolovite i stavite i njega. Šargarepu oljuštite, isecite po volji i posle 10 minuta ubacite u lonac zajedno sa kukuruzom. Poklopite lonac i kuvajte oko 30minuta. Krompir i batat oljuštite i kratko zajedno prokuvajte, iseckajte na sitne komade i dodajte loncu pa kuvajte dok ne omekšaju. Uklonite praziluk i poslužite.
SAVET Domaćice u Argentini često preko jela preliju i maslinovo ulje
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JELO NA KAŠIKU KOJE USPEVA Kuvani pasulj obožavaće cela porodica
Ukusno jelo po bakinom receptu.
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
VIŠE GA NIKAD NEĆETE SPREMATI NA DRUGI NAČIN Dobro poznato jelo po NEOBIČNOM receptu
Isprobajte nešto novo.
POLAKO SE SPREMA, A BRZO JEDE Teleći gulaš će vas oduševiti na prvi zalogaj
Prepustite se ovom užitku.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)