ZABORAVLJENO DOMAĆE JELO Prženi svinjski vrat, sjajni jelo koje se topi u ustima
Preporuka broj jedan za hladne zimske dane
POTREBNI SASTOJCI:
- Crni luk 2 glavice
- Beli luk 2 čena
- Svinjska mast 2 supene kašike
- Svinjski vrat 250 g
- Čvarci 75 g
- Duvan čvarci 75 g
- Ljuta papričica 1 kafena kašičica
- Kisela pavlaka 1 kafena kašičica
- So
- Tost hleb
Priprema:
Stavite dve kašike masti na zagrejani tiganj. Kada se mast otopi, dodajte sitno seckani crni luk, posolite i uz povremeno mešanje sačekajte da se luk karamelizuje. Dodajte beli luk i dimljeni svinjski vrat sečen na kockice. Kada se ova smesa lepo uprži, dodajte domaće čvarke, kao i duvan čvarke. Po želji, krupnije čvarke isitnite. Pred sam kraj dodajte tucanu papriku. Servirajte sa kašikom pavlake i parčetom hleba.
Možda vas zanima:
STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača
BOLJA NEGO IZ KAFANE Evo kako napraviti najukusniju teleću čorbu, a tajna je u pripremi mesa
Okrepiće vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza
BAKIN SPECIJALITET DANA Čarobni kolač od dva jajeta, vaše čulo ukusa će vrištati od sreće
Kako samo dva jaja mogu napraviti čudo od kolača
NAPRAVITE NAJPOZNATIJI SLATKIŠ NA SVETU Čuvena Saher torta, zasladite sa stilom
Orginal recept za fantastičnu tortu od čokolade
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)