IDEALNO ZA RUČAK Meso u slatko-kiselom sosu, nećete znati kad je dosta
Napravite meso u zanimljivom umaku od pomorandže, đumbira, šećera u prahu i sojinog sosa

Sastojci:
Možda vas zanima:

ZABORAVLJENO DOMAĆE JELO Prženi svinjski vrat, sjajni jelo koje se topi u ustima
Preporuka broj jedan za hladne zimske dane

RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Belo meso sa slaninom i pavlakom, uživajte u dobrom ukusu
Ukoliko želite brz i lagan ručak, onda je belo meso sa slaninom i pavlakom pravi izbor za vas. Možete ga kombinovati uz testenine, krompir pire, pirinač ili nešto treće

FENOMENALAN RUČAK ZA ČISTU DESETKU Piletina na lovački način u sosu od pečuraka, užitak u ukusu i aromi
Piletina na lovački je jelo uz koje možete poslužiti prilog koji vam odgovara, pirinač, krompir pire, njoke, špaget

STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
- 3 kašike ulja
- 500 g govedine
- 2 kašike kukuruznog brašna
- prstohvat soli i bibera
- 120 ml soka od pomorandže
- kora 1/2 pomorandže
- 3 kašike šećera u prahu
- 5 kašika soja sosa
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica rendanog đumbira
- 1 kašičica sirćeta
- 1 crvena paprika
- 1 crni luk
Priprema:
Meso isecite na trake, a onda sipajte brašno, so i biber, pa dobro sjedinite. Propržite meso u tiganju na malo ulja, pa izvadite u tanjir obložen ubrusom. Zatim u isti tiganj dodajte papriku isečenu na trake, kao i crni luk. Pržite dok povrće ne omekša. U posudi pomešajte sok od pomoradnže, kao i rendanu koru, pa dodajte soja sos, šećer u prahu, mleveni beli luk, rendani đumbir, sirće i dobro promešajte. Sipajte u posudu sa povrćem i kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dodajte meso, pa krčkajte još nekih 10-ak minuta, uz mešanje.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)