IDEALNO ZA RUČAK Meso u slatko-kiselom sosu, nećete znati kad je dosta
Napravite meso u zanimljivom umaku od pomorandže, đumbira, šećera u prahu i sojinog sosa
Sastojci:
- 3 kašike ulja
- 500 g govedine
- 2 kašike kukuruznog brašna
- prstohvat soli i bibera
- 120 ml soka od pomorandže
- kora 1/2 pomorandže
- 3 kašike šećera u prahu
- 5 kašika soja sosa
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica rendanog đumbira
- 1 kašičica sirćeta
- 1 crvena paprika
- 1 crni luk
Priprema:
Meso isecite na trake, a onda sipajte brašno, so i biber, pa dobro sjedinite. Propržite meso u tiganju na malo ulja, pa izvadite u tanjir obložen ubrusom. Zatim u isti tiganj dodajte papriku isečenu na trake, kao i crni luk. Pržite dok povrće ne omekša. U posudi pomešajte sok od pomoradnže, kao i rendanu koru, pa dodajte soja sos, šećer u prahu, mleveni beli luk, rendani đumbir, sirće i dobro promešajte. Sipajte u posudu sa povrćem i kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dodajte meso, pa krčkajte još nekih 10-ak minuta, uz mešanje.
Možda vas zanima:
ZABORAVLJENO DOMAĆE JELO Prženi svinjski vrat, sjajni jelo koje se topi u ustima
Preporuka broj jedan za hladne zimske dane
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Belo meso sa slaninom i pavlakom, uživajte u dobrom ukusu
Ukoliko želite brz i lagan ručak, onda je belo meso sa slaninom i pavlakom pravi izbor za vas. Možete ga kombinovati uz testenine, krompir pire, pirinač ili nešto treće
LEGENDA DOBROG UKUSA Pariske šnicle, klasik kojim se dočekuju gosti
Standardno pohujemo meso brašno, jaje pa prezla ( hlebne mrvice ) i dobijamo hrskavu koricu oko mesa. U ovom slučaju dobijamo mekanu i sočnu, nikako masnu ako ste na to pomislili
JEFTINO JELO, LAKO SE PRAVI Punjeno belo meso, neodoljiv specijalitet za sve ukućane
Meso je neverovatno sočno, a može da se jede kao zasebana obrok ili uz pomfrit i neku salatu
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)