RUČAK ZA DANAS Šnicle u prelepom umaku sa paprikom i crnim lukom, sa pire krompir
Meso je toliko mekano da se raspada, a najbolje je ako ga poslužite sa pire krompirom
Sastojci:
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica italijanskih začina
- 1 kašičica bibera
- 1 kašika brašna
- 1 kašika vorčester sosa
- 1 crni luk
- 1 paprika
- 450 g bifteka
- 2 čena belog luka
- malo ruzmarina
- 500 ml goveđeg bujona
Priprema:
Sve začine pomešajte u jednoj posudi, a zatim meso nauljite, pa utrljajte začine, sa obe strane. U tiganju istopite puter, pa dodajte meso i pržite. Okrenite na drugu stranu, pa dodajte cele čenove belog luka, kao i ruzmarin. Kratko pecite sa obe strane, a povremeno prelivajte tečnošću koju je meso pustilo. U tepsiju stavite krupno sečen crni luk, papriku, pa dodajte meso, beli luk i ruzmarin koji su se pržili sa mesom. Sipajte vreli bujon i vorčester sos.Poklopite i krčkajte na niskoj temepraturi nekih 3 sata.
Možda vas zanima:
ZA ONE KOJI ZNAJU ŠTA JE DOBRO Ove polpete od krompira i sira nestat će brzinom svetlosti s tanjira
Poslužite uz sos i sezonsku salatu
STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača
BOLJA NEGO IZ KAFANE Evo kako napraviti najukusniju teleću čorbu, a tajna je u pripremi mesa
Okrepiće vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza
BAKIN SPECIJALITET DANA Čarobni kolač od dva jajeta, vaše čulo ukusa će vrištati od sreće
Kako samo dva jaja mogu napraviti čudo od kolača
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)