FINE, PRHKE, MIRIŠLJAVE Kiflice s bademom savršeno idu uz kaficu

Trpeza/ V.V.

11:15

Sezonski recepti 0

Čuvajte ih u zatvorenoj plastičnoj kutiji za keks i zadržaće dugo svežinu.

FINE, PRHKE, MIRIŠLJAVE Kiflice s bademom savršeno idu uz kaficu
Shutterstock

Badem kolačići

Sastojci:

300 g brašna

200 g putera

100 g mlevenih badema

100 g šećera

2 žumanca

1 vanilin šećer

Glazura:

2 štangle čokolade

Priprema:

Žumanca umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno, prstohvat soli, mlevene bademe i izmešajte kašikom. Na kraju sjedinite sa isečenim omekšalim puterom. Mesite kratko da dobijete glatko testo pa ga stavite u frižider pola sata. Oblikujte kiflice rukom i ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite ih oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Istopite na tihoj vatri čokoladu i umočite vrhove kiflica.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading