PROBAJTE KIFLICE KOMŠINICE MIRE Neka cela ulica zamiriše na sveže pecivo!
Vazdušaste kiflice sa sirom i spanaćem za sve prilike.
Kiflice sa sirom i spanaćem
Sastojci:
Testo:
1 kg brašna
500 ml mleka
2 jaja
100 g margarina
100 ml ulja
100 ml jogurta
20 g svežeg kvasca
Fil:
2 jaja
200 g sira
200 g odmrznutog spanaća
Ostalo:
1 žumance
susam po želji
Priprema:
U mlakom mleku istopiti kvasac, pa dodati ulje, margarin i jogurt. Lagano dodavati brašno i malo soli. Umesiti testo i ostaviti da nadođe. Premesiti i masu podeliti na 4 dela. Svaki oklagijom razvaljati i iseći na 8 ili više trouglova.
Fil: Pomešati usitnjen sir, spanać i jaja. Posoliti po ukusu. Nafilovati trouglove i saviti u kiflice. Kiflice ređati u podmazan pleh, premazati žumancetom, po želji posuti susamom i ostaviti da nadođu 30 minuta. Peći u zagrejanoj rerni 40-50 minuta na 200 stepeni, odnosno dok ne dobiju zlatnu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVAKVE MEKIKE JOŠ NISTE JELI! Bez čekanja, a vazdušaste i mekane
Odlično idu uz slatke namaze, ali i uz sir.
Bejgli, mađarska praznična štrudla
Prste da poližete!
Slasni tost s pečurkama, doručak od samo 5 sastojaka, gotov za 15 minuta (VIDEO)
Jednostavan recept od samo pet sastojaka koji će biti gotov za smo 15 minuta..
NAJLAKŠI NAČIN DA SEBI ULEPŠATE JUTRO Napravite doručak koji će vas dugo držati sitim
Znaju Englezi šta je dobro.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)