Sočna piletina s pečurkama OSVAJA SVAKIM ZALOGAJEM
Iznenadite svoja nepca ukusnim i sočnim pilećim prsima u kombinaciji sa šampinjonima.
Pileća prsa s pečurkama
Sastojci:
800 g piletine (belo meso bez kostiju)
2 kašike putera
250 g pečuraka
1 crni luk
2 dl neutralne pavlake
1 kašičica gustin
1 dl belog penušavog vina
so, biber
Priprema:
Posolite, pobiberite i prelijte prsa vinom. Pokrijte i kuvajte na srednjoj vatri oko 20-30 minuta. Izvadite meso u činiju, pa u posudu dodajte pavlaku i razmućen gustin (u jednoj kašiki vode). Sve dobro izmešajte, kratko prokuvajte i prelijte preko pilećih prsa. Podmažite tiganj puterom. Pospite dno ravnomerno lukom. Stavite pileća prsa na luk, pokrijte pečurkama i dinstajte 30 minuta. Poslužite toplo, sa pireom ili pirinčem.
Možda vas zanima:
PROVERENO NAJBOLJE Pileći ražnjići u pivskoj marinadi su zvezda svakog piknika
Ovi ražnjići su kao stvoreni za ručak u prirodi, jednostanvi za pripremu a lagani da se spakuju u torbu ili ranas.
SVE IMA Piletina u sosu od povrća prelivena kačkavaljem, savršen ručak
Uz ovo jelo vam ništa više ne treba.
Uz ovu piletinu u kremastom sosu on će sigurno da vas zaprosi posle ručka (VIDEO)
Garantovano najfinija i najkremastija piletina koju ćeteprobati.
Sočna piletina s limunom na francuski način osvojiće vas svakim zalogajem
Piletina na francuski način biće gotova je za 45 minuta, a osvojće vas svojim snažnim ukusima koji obična pileća prsa pretvaraju u najukusniju zvezdu vašeg tanjira.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)