Sočna piletina s pečurkama OSVAJA SVAKIM ZALOGAJEM
Iznenadite svoja nepca ukusnim i sočnim pilećim prsima u kombinaciji sa šampinjonima.
Pileća prsa s pečurkama
Sastojci:
800 g piletine (belo meso bez kostiju)
2 kašike putera
250 g pečuraka
1 crni luk
2 dl neutralne pavlake
1 kašičica gustin
1 dl belog penušavog vina
so, biber
Priprema:
Posolite, pobiberite i prelijte prsa vinom. Pokrijte i kuvajte na srednjoj vatri oko 20-30 minuta. Izvadite meso u činiju, pa u posudu dodajte pavlaku i razmućen gustin (u jednoj kašiki vode). Sve dobro izmešajte, kratko prokuvajte i prelijte preko pilećih prsa. Podmažite tiganj puterom. Pospite dno ravnomerno lukom. Stavite pileća prsa na luk, pokrijte pečurkama i dinstajte 30 minuta. Poslužite toplo, sa pireom ili pirinčem.
Možda vas zanima:
PILETINA SA PATLIDŽANOM Sos daje poseban šmek, a nikad kremastiju niste jeli
Savršen spoj mesa i povrća, u jelu koje ostavlja bez daha.
PILETINA U SOSU Neodoljivo jelo oduševiće i one izbirljive, a meso se lepi za prste
Ukusno jelo oduševiće celu porodicu.
PILETINA U SLASNOM SOSU Jelo koje se ne odbija, nestaje sa stola odmah, a meso se lepi za prste
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
BRZO JELO OD PILETINE Sočni zalogaji od mesa u ljutom sosu popraviće vam raspoloženje posle napornog dana
Ako jelo spremate i za decu, umesto ljute začinske paprike, stavite slatku.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)