Sočna piletina s pečurkama OSVAJA SVAKIM ZALOGAJEM

alo.rs/I. V.

15:01

Sezonski recepti 0

Iznenadite svoja nepca ukusnim i sočnim pilećim prsima u kombinaciji sa šampinjonima.

piletina
Shutterstock

 

Pileća prsa s pečurkama

Sastojci:

800 g piletine (belo meso bez kostiju)

2 kašike putera

250 g pečuraka

1 crni luk

2 dl neutralne pavlake

1 kašičica gustin

1 dl belog penušavog vina

so, biber

Priprema:

Posolite, pobiberite i prelijte prsa vinom. Pokrijte i kuvajte na srednjoj vatri oko 20-30 minuta. Izvadite meso u činiju, pa u posudu dodajte pavlaku i razmućen gustin (u jednoj kašiki vode). Sve dobro izmešajte, kratko prokuvajte i prelijte preko pilećih prsa. Podmažite tiganj puterom. Pospite dno ravnomerno lukom. Stavite pileća prsa na luk, pokrijte pečurkama i dinstajte 30 minuta. Poslužite toplo, sa pireom ili pirinčem.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading