Sočna piletina s pečurkama OSVAJA SVAKIM ZALOGAJEM
Iznenadite svoja nepca ukusnim i sočnim pilećim prsima u kombinaciji sa šampinjonima.
Pileća prsa s pečurkama
Sastojci:
800 g piletine (belo meso bez kostiju)
2 kašike putera
250 g pečuraka
1 crni luk
2 dl neutralne pavlake
1 kašičica gustin
1 dl belog penušavog vina
so, biber
Priprema:
Posolite, pobiberite i prelijte prsa vinom. Pokrijte i kuvajte na srednjoj vatri oko 20-30 minuta. Izvadite meso u činiju, pa u posudu dodajte pavlaku i razmućen gustin (u jednoj kašiki vode). Sve dobro izmešajte, kratko prokuvajte i prelijte preko pilećih prsa. Podmažite tiganj puterom. Pospite dno ravnomerno lukom. Stavite pileća prsa na luk, pokrijte pečurkama i dinstajte 30 minuta. Poslužite toplo, sa pireom ili pirinčem.
Možda vas zanima:
PILETINA SA PATLIDŽANOM Sos daje poseban šmek, a nikad kremastiju niste jeli
Savršen spoj mesa i povrća, u jelu koje ostavlja bez daha.
PILETINA U SOSU Neodoljivo jelo oduševiće i one izbirljive, a meso se lepi za prste
Ukusno jelo oduševiće celu porodicu.
PILETINA U SLASNOM SOSU Jelo koje se ne odbija, nestaje sa stola odmah, a meso se lepi za prste
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
BRZO JELO OD PILETINE Sočni zalogaji od mesa u ljutom sosu popraviće vam raspoloženje posle napornog dana
Ako jelo spremate i za decu, umesto ljute začinske paprike, stavite slatku.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)