CRVENO DA SLUTI NA RADOST Neobičan rižoto osvojiće vas na prvi griz
Vrlo, vrlo neobičan ručak.

Rižoto s paradajzom
Možda vas zanima:


NJEGOVO VELIČANSTVO BIFTEK VELINGTON Neprikosnoven ukus pravog komada mesa
Čudnovatog je ukusa, a i mirisa.

NIJE NIKAKVA NAUKA Rižoto sa svinjetinom na drugačiji način
Daje specifičan ukus.

JEDNOSTAVAN RUČAK ZA CELU PORODICU Kad ne znate šta da skuvate, vi napravite kaserole
Iako nema mesa, ukus je vrlo istančan.
Sastojci:
1 manji crni luk
1 čen belog luka
200 g pirinča
300 ml vode
300 ml pasiranog paradajza (pelat)
10 čeri paradajza
100 g graška
2 kašike maskarpone sira
4 kašike sveže rendanog parmezana
2 kašike maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Na ulju lagano pržite sitno seckani crni luk dok ne omekša. Dodajte beli luk, pržite još minut, pa dodajte i pirinač. Kad pirinač postane staklast, posolite i pobiberite. Ulijte polovinu pasiranog paradajza, poklopite i dinstajte, pazeći da ne zagori. U međuvremenu stavite prepolovljene paradajziće na pleh, polijte maslinovim uljem i začinite solju i biberom. Pecite 5-6 minuta na 200 stepeni. Otklopite pirinač, dobro promešajte i ako treba da se razredi, dodajte pasiran paradajz. U tanjire sipajte rižoto, a odozgo nekoliko pečenih paradajza, rendani parmezan i peršun.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.
Komentari (0)