CRVENO DA SLUTI NA RADOST Neobičan rižoto osvojiće vas na prvi griz
Vrlo, vrlo neobičan ručak.
Rižoto s paradajzom
Sastojci:
1 manji crni luk
1 čen belog luka
200 g pirinča
300 ml vode
300 ml pasiranog paradajza (pelat)
10 čeri paradajza
100 g graška
2 kašike maskarpone sira
4 kašike sveže rendanog parmezana
2 kašike maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Na ulju lagano pržite sitno seckani crni luk dok ne omekša. Dodajte beli luk, pržite još minut, pa dodajte i pirinač. Kad pirinač postane staklast, posolite i pobiberite. Ulijte polovinu pasiranog paradajza, poklopite i dinstajte, pazeći da ne zagori. U međuvremenu stavite prepolovljene paradajziće na pleh, polijte maslinovim uljem i začinite solju i biberom. Pecite 5-6 minuta na 200 stepeni. Otklopite pirinač, dobro promešajte i ako treba da se razredi, dodajte pasiran paradajz. U tanjire sipajte rižoto, a odozgo nekoliko pečenih paradajza, rendani parmezan i peršun.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NJEGOVO VELIČANSTVO BIFTEK VELINGTON Neprikosnoven ukus pravog komada mesa
Čudnovatog je ukusa, a i mirisa.
NIJE NIKAKVA NAUKA Rižoto sa svinjetinom na drugačiji način
Daje specifičan ukus.
JEDNOSTAVAN RUČAK ZA CELU PORODICU Kad ne znate šta da skuvate, vi napravite kaserole
Iako nema mesa, ukus je vrlo istančan.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
TAHINI Kremasti prilog koji se slaže sa brojnim namirnicama, a može da se jede i samostalno sa hlebom
Pasta od mlevenog susama, bogate kremaste teksture.
Komentari (0)