CRVENO DA SLUTI NA RADOST Neobičan rižoto osvojiće vas na prvi griz
Vrlo, vrlo neobičan ručak.
Rižoto s paradajzom
Sastojci:
1 manji crni luk
1 čen belog luka
200 g pirinča
300 ml vode
300 ml pasiranog paradajza (pelat)
10 čeri paradajza
100 g graška
2 kašike maskarpone sira
4 kašike sveže rendanog parmezana
2 kašike maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Na ulju lagano pržite sitno seckani crni luk dok ne omekša. Dodajte beli luk, pržite još minut, pa dodajte i pirinač. Kad pirinač postane staklast, posolite i pobiberite. Ulijte polovinu pasiranog paradajza, poklopite i dinstajte, pazeći da ne zagori. U međuvremenu stavite prepolovljene paradajziće na pleh, polijte maslinovim uljem i začinite solju i biberom. Pecite 5-6 minuta na 200 stepeni. Otklopite pirinač, dobro promešajte i ako treba da se razredi, dodajte pasiran paradajz. U tanjire sipajte rižoto, a odozgo nekoliko pečenih paradajza, rendani parmezan i peršun.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NJEGOVO VELIČANSTVO BIFTEK VELINGTON Neprikosnoven ukus pravog komada mesa
Čudnovatog je ukusa, a i mirisa.
NIJE NIKAKVA NAUKA Rižoto sa svinjetinom na drugačiji način
Daje specifičan ukus.
JEDNOSTAVAN RUČAK ZA CELU PORODICU Kad ne znate šta da skuvate, vi napravite kaserole
Iako nema mesa, ukus je vrlo istančan.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)