CRVENO DA SLUTI NA RADOST Neobičan rižoto osvojiće vas na prvi griz
Vrlo, vrlo neobičan ručak.
Rižoto s paradajzom
Sastojci:
1 manji crni luk
1 čen belog luka
200 g pirinča
300 ml vode
300 ml pasiranog paradajza (pelat)
10 čeri paradajza
100 g graška
2 kašike maskarpone sira
4 kašike sveže rendanog parmezana
2 kašike maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Na ulju lagano pržite sitno seckani crni luk dok ne omekša. Dodajte beli luk, pržite još minut, pa dodajte i pirinač. Kad pirinač postane staklast, posolite i pobiberite. Ulijte polovinu pasiranog paradajza, poklopite i dinstajte, pazeći da ne zagori. U međuvremenu stavite prepolovljene paradajziće na pleh, polijte maslinovim uljem i začinite solju i biberom. Pecite 5-6 minuta na 200 stepeni. Otklopite pirinač, dobro promešajte i ako treba da se razredi, dodajte pasiran paradajz. U tanjire sipajte rižoto, a odozgo nekoliko pečenih paradajza, rendani parmezan i peršun.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NJEGOVO VELIČANSTVO BIFTEK VELINGTON Neprikosnoven ukus pravog komada mesa
Čudnovatog je ukusa, a i mirisa.
NIJE NIKAKVA NAUKA Rižoto sa svinjetinom na drugačiji način
Daje specifičan ukus.
JEDNOSTAVAN RUČAK ZA CELU PORODICU Kad ne znate šta da skuvate, vi napravite kaserole
Iako nema mesa, ukus je vrlo istančan.
FENOMENALNI ROLAT Rapsodija od mesa koju niko ne odbija, prste da poližete
Sočan i slasan, za prave gurmane.
GURMANSKA SALATA Sa slaninom i majonezom, pravi se lako, a pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a ukućani će stajati u redu za još.
BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića
Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.
SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočne i slasne, za pravo uživanje.
PREDLOZI ZA ĐURĐEVDANSKU TRPEZU Od pite i salate do paštete, dobićete brojne pohvale
Pastirska pita, gurmanska salata, francuski krompir ili pašteta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
Komentari (0)