CRVENO DA SLUTI NA RADOST Neobičan rižoto osvojiće vas na prvi griz

Alo.rs

10:00

Sezonski recepti 0

Vrlo, vrlo neobičan ručak.

CRVENO DA SLUTI NA RADOST Neobičan rižoto osvojiće vas na prvi griz
unsplash.com

Rižoto s paradajzom

Sastojci:

1 manji crni luk

1 čen belog luka

200 g pirinča

300 ml vode

300 ml pasiranog paradajza (pelat)

10 čeri paradajza

100 g  graška

2 kašike maskarpone sira

4 kašike sveže rendanog parmezana

2 kašike maslinovog ulja

so, biber

Priprema:

Na ulju lagano pržite sitno seckani crni luk dok ne omekša. Dodajte beli luk, pržite još minut, pa dodajte i pirinač. Kad pirinač postane staklast, posolite i pobiberite. Ulijte polovinu pasiranog paradajza, poklopite i dinstajte, pazeći da ne zagori. U međuvremenu stavite prepolovljene paradajziće na pleh, polijte maslinovim uljem i začinite solju i biberom. Pecite 5-6 minuta na 200 stepeni. Otklopite pirinač, dobro promešajte i ako treba da se razredi, dodajte pasiran paradajz. U tanjire sipajte rižoto, a odozgo nekoliko pečenih paradajza, rendani parmezan i peršun.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading