NJEGOVO VELIČANSTVO BIFTEK VELINGTON Neprikosnoven ukus pravog komada mesa
Čudnovatog je ukusa, a i mirisa.
Goveđi biftek velington
Sastojci:
400 g goveđeg filea
1 šolja blendiranih pečuraka
2 kašike ulja
1 kašika putera
1/2 šolje paštete od pačje jetre (foa gra)
2 pakovanja lisnatog testa
1 jaje
1/4 šolje belog suvog vina
Priprema:
Ispecite file, po 3 minuta sa svake strane. Ostavite da se ohladi. Ispržite luk na ulju, dodajte usitnjene pečurke i prodinstajte uz dodatak putera. Ulijte vino i kad ispari, ostaviti da se hladi. Lisnato testo razvijte na papiru za pečenje i ohladite u frižideru. Izvadite, pa rasporedite pečurke, zatim paštetu, pa meso. Uz pomoć folije zarolajte biftek. Premažite umućenim jajetom i napravite zareze gore da može da odlazi para. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta, dok ne postane zlatnobraon.
SAVET Jelo može da se spremi dan unapred, uvije u testo i ispeče pre posluživanja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
BRZ I UKUSAN RUČAK Paprike punjene sirom po bakinom receptu
Oduševiće vas ukus!
JELO NA KAŠIKU KOJE SVAKOJ DOMAĆICI USPEVA Deca će ga zavoleti i stalno ćete ga praviti
Zdravo i neodoljivo jelo.
ŠTO SE DUŽE SPREMA, TO JE BOLJE Prasence sa šljivama idealno da danas spremite
Zasitiće celu porodicu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)