NJEGOVO VELIČANSTVO BIFTEK VELINGTON Neprikosnoven ukus pravog komada mesa

Alo.rs

17:00

Sezonski recepti 0

Čudnovatog je ukusa, a i mirisa.

NJEGOVO VELIČANSTVO BIFTEK VELINGTON Neprikosnoven ukus pravog komada mesa
unsplash.com

Goveđi biftek velington

Sastojci:

400 g goveđeg filea

1 šolja blendiranih pečuraka

2 kašike ulja

1 kašika putera

1/2 šolje paštete od pačje jetre (foa gra)

2 pakovanja lisnatog testa

1 jaje

1/4 šolje belog suvog vina

Priprema:

Ispecite file, po 3 minuta sa svake strane. Ostavite da se ohladi. Ispržite luk na ulju, dodajte usitnjene pečurke i prodinstajte uz dodatak putera. Ulijte vino i kad ispari, ostaviti da se hladi. Lisnato testo razvijte na papiru za pečenje i ohladite u frižideru. Izvadite, pa rasporedite pečurke, zatim paštetu, pa meso. Uz pomoć folije zarolajte biftek. Premažite umućenim jajetom i napravite zareze gore da može da odlazi para. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta, dok ne postane zlatnobraon.

SAVET Jelo može da se spremi dan unapred, uvije u testo i ispeče pre posluživanja.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading