SOČAN RUČAK IZ RERNE Ko proba ovakvu rolovanu piletinu, spremaće je stalno po ovom receptu

Alo.rs

11:30

Sezonski recepti 0

Neodoljivog je ukusa.

SOČAN RUČAK IZ RERNE Ko proba ovakvu rolovanu piletinu, spremaće je stalno po ovom receptu
Shutterstock

Rolovana piletina

Sastojci:

120 g maskarponea

1 kašičica svežeg ruzmarina

2 protisnuta čena belog luka

4 pileća filea

120 g pršute

4 kašike maslinovog ulja

1/2 limuna

1 kašičica biozačina

Priprema:

Maskarpone pomešajte s ruzmarinom, protisnutim belim lukom i biozačinom. Na fileima napravite oštrim nožem džepove i napunite ih kašikom pripremljenog maskarponea. Potom svaki file omotajte sa tri trake pršute i, ako je potrebno, pričvrstite čačkalicama. U tiganju na zagrejanom ulju ispecite pripremljene filee s obe strane. Zatim sve premestite u tepsiju i ostavite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni i pecite još 20 minuta. Pred kraj ih poprskajte limunovim sokom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

pogačice

CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah

15:15

13 maj, 2024

Sezonski recepti

Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.

Komentari (0)

Loading