ZNAJU KOMŠIJE ŠTA JE DOBRO Janija bugarska čarolija
Probajte, oduševićete se.
Janija sa svinjetinom
Sastojci:
500 g svinjske plećke
4 glavice crnog luka
2 čena belog luka
10 čeri paradajza
2 kašike paradajz pirea
1 šargarepa
1 kašika brašna
2 lovorova lista
so, biber
2 kašike seckanog peršuna
Priprema:
Meso isecite na manje komade i dinstajte u dubljoj šerpi. Ubacite crni luk isečen na trakice, a šargarepu na kolutove i zajedno dinstajte. Sipajte malo vode i ostavite da sve omekša. Dodajte potom paradajz pire, brašno i začine, ponovo dodajte vode ako je isparila i ubacite čeri paradajz presečen napola. Ostavite da se krčka još 15 minuta i sklonite s ringle. Ukrasite seckanim peršunom.
SAVET Ovo jelo je odlično ako se doda i 1 zelena paprika
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
BRZ I UKUSAN RUČAK Paprike punjene sirom po bakinom receptu
Oduševiće vas ukus!
JELO NA KAŠIKU KOJE SVAKOJ DOMAĆICI USPEVA Deca će ga zavoleti i stalno ćete ga praviti
Zdravo i neodoljivo jelo.
ŠTO SE DUŽE SPREMA, TO JE BOLJE Prasence sa šljivama idealno da danas spremite
Zasitiće celu porodicu.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)