ZNAJU KOMŠIJE ŠTA JE DOBRO Janija bugarska čarolija

Izvor: Alo.rs

11:30

Kulinarski globus 0

Probajte, oduševićete se.

ZNAJU KOMŠIJE ŠTA JE DOBRO Janija bugarska čarolija
pixabay

Janija sa svinjetinom

Sastojci:

500 g svinjske plećke

4 glavice crnog luka

2 čena belog luka

10 čeri paradajza

2 kašike paradajz pirea

1 šargarepa

1 kašika brašna

2 lovorova lista

so, biber

2 kašike seckanog peršuna

Priprema:

Meso isecite na manje komade i dinstajte u dubljoj šerpi. Ubacite crni luk isečen na trakice, a šargarepu na kolutove i zajedno dinstajte. Sipajte malo vode i ostavite da sve omekša. Dodajte potom paradajz pire, brašno i začine, ponovo dodajte vode ako je isparila i ubacite čeri paradajz presečen napola. Ostavite da se krčka još 15 minuta i sklonite s ringle. Ukrasite seckanim peršunom.

SAVET Ovo jelo je odlično ako se doda i 1 zelena paprika

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading