LAGANA VEČERA ZA SVAKOG Napravite tipičnu tortilju iz Meksika

Alo.rs

18:30

Kulinarski globus 0

Ukus će vas oduševiti.

tortilja
pixabay

Meksičke tortilja

Sastojci:

500 g junećeg mlevenog mesa

1 crni luk

3 čena belog luka

2 crvene paprike

1 zelena paprika

1 mala konzerva kukuruza

1 mala konzerva crvenog pasulja (može i skuvan)

so, biber

ljuta paprika u prahu (po želji)

tortilje

Priprema:

Propržite luk da bude staklast, pa dodajte meso. Propržite sve i kada meso promeni boju, dodajte paprike sitno iseckane na kockice. Posle 10 minuta dodajte ispresovan beli luk, sve ostale sastojke i začine, pa dobro izmešajte. Tortilje dopecite na suvom tiganju i filujte ih smesom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading