MIKS POVRĆA I RIBE Salata od lososa definitivno odličan predlog za obrok na poslu
Neće vas gristi savest ako je i previše pojedete.
Salata od lososa i jestivog cveća
Sastojci:
5 listova zelene salate
1/2 šolje jestivog cveća
2 jajeta
100 g dimljenog lososa
1/2 šolje čeri paradajza
1/2 šolje crvene paprike
začinsko bilje
Za preliv:
2 kašike sirćeta
2 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice meda
1/2 kašike limuna
Priprema:
Jaja skuvajte, ohladite u hladnoj vodi, oljuštite, isecite na polovine i ostavite sa strane. Komadiće lososa isecite u činiju. Čeri paradajz iseckajte na četvrtine i dodajte lososu. Zelenu salatu iscepkajte i dodajte zajedno sa jestivim cvećem u činiju, pa pomešajte. Napravite preliv tako što ćete sve sastojke da pomešate i prelijte preko salate. Na kraju dodajte komade jaja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OBROK BEZ GRIŽE SAVESTI Salata koju možete jesti i u pola noći
Najukusnija je koju ćete probati.
ELEGANTNA SALATA ZA SVEČANE PRILIKE Znaju Meksikanci šta je dobar obrok
Nestvarnog je ukusa.
SJAJNA KOMBINACIJA NAMIRNICA Salata od cvekle i kikirikija će se dopasti svakome!
Najavljuje ukus proleća.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)