Šarena testenina sa sosom od cvekla i feta sirom ZDRAVA I KREMASTA
Čak iako ne volite cveklu, savjetujemo vam da isprobate ovaj recept jer su šanse velike da ćete otkriti koliko je cvekla zapravo ukusa i svestrana.
Recept za testeninu sa sosom od cvekle i feta sirom
Sastojci:
500 g testenine po izboru
100 g feta sira
1 kašika limunovog soka
300 g kuvane cvekle
50 ml maslinovog ulja
2 čena belog luka
čili u prahu
so, biber
Priprema:
Testeninu skuvati prema uputstvu na pakovnju ia ocediti. Ostavite u šerpi u kojoj se kuvalo. Očistite i skuvajte cveklu ako već nije kuvana. U blender stavite kuvanu cveklu, maslinovo ulje, beli luk, čili, biber i so i sve dobro izmiksajte dok ne dobijete sos. U činiju izmrviti feta sir, dodati malo maslinovog ulja, seckani mirođija i dobro promešati. Prelijte testeninu sosom od cvekle i lagano mešajte dok se ne sjedini. Poslužite na tanjiru, pospite ljutim feta sirom i uživajte u svakom zalogaju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNA PASTA S TUNJEVINOM Sočna i slasna, polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Sočan spoj testenine sa tunom, za ručak koji se pamti.
NAJKREMASTIJA PASTA Sa sirom i suvim vratom, ukućani će stajati u redu za još
Sočna pasta, za prave gurmane i one izbirljive.
SOČNE KROFNE IZ RERNE Savršeno čokoladne i meke kao duša, ovakve do sada niste jeli
Neodoljive krofne oduševiće i one koji ne vole slatko.
PASTA SA SIROM I PEČURKAMA Kremasta testenina kojoj niko ne može da odoli, za ručak koji se pamti
Slasan ručak obožavaće svi koji budu probali, a ukućani će stajati u redu za još.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)