ORIGINALNI RECEPT IZ BELGIJE! Goveđe kuglice su nešto najbolje iz ove države
Lake su za pripremu.
Goveđe kuglice
Sastojci:
Za kuglice:
450 g mlevene govedine
2 kašike prezli
2 kašike mlevene paprike
1 kašičica bibera
1 kašika peršuna
1 kašičica soli
Za umak:
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
300 ml tamnog piva
1 kašičica senfa
400 ml goveđe supe
3 kašike brašna
2 kašike jabukovog sirćeta
3 kašike smeđeg šećera
1 kašičica muskatnog oraščića
3 kašičice peršuna
2-3 lovorova lista
2 kašičice majčine dušice
25 g margarina
ulje
1/2 kašičice soli
1 kašičica bibera
Priprema:
U činiji pomešajte sve sastojke za kuglice. Oblikujte kuglice i ostavite ih u frižideru da odstoje barem 30 minuta. Kad su kuglice malo odstajale, pržite ih 10 minuta dok ne potamne, zatim ih stavite na ubrus i
odložite sa strane. U šerpu dodajte ulje u kojem su se kuglice pržile i margarin. Dodajte iseckani luk i pržite na laganoj vatri 10-15 minuta, dok se ne karamelizuje. Nakon toga, dodajte brašno i šećer, pa dobro
promešajte i nastavite sa prženjem još 2 minuta. Dolijte goveđu supu i jabukovo sirće. Ostavite da malo prokuva, a zatim dodajte mesne kuglice i pivo. Dodajte sve ostale sastojke osim senfa i pola peršuna.
Kuvajte 15-20 minuta da voda ispari i da dobijete gusti umak, a 5 minuta pred kraj umešajte i senf. Na kraju dodajte peršun.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
DOMAĆI KIKIRIKI PUTER Gotov začas, mnogo jeftiniji a još ukusniji od kupovnog
Trebaće vam 5 minuta, blender i 2 sastojka. Gotov kikiriki puter mažite na hleb ili služite kao prilog.
NAJLEPŠA USKRŠNJA PLETENA POGAČA Ukras svečane trpeze koji pomera granice dobrog ukusa
Kako se bliži najradosniji hrišćanski praznik, Uskrs, bliži se i pitanje koja jela da se prave, kolači, pogača. Donosimo vam predlog za preukusnu pletenu pogaču sa jajima.
URADITE OVO I DASKA ZA SEČENJE SE NEĆE KLIZATI Trik profesionalnih kuvara olakšaće pripremu hrane
Ako želite da što stabilnije i brže iseckate namirnice potrebne za jelo koje pravite primenite ovaj trik.
ROL PITA SA MESOM Zalogaji koji se pamte u kombinaciji bez greške
Sočna i slasna, raspametiće sve koji je budu probali.
VOĆNI HLEB Drugačiji i sladak, uspeće i početnicima, a svi će vam tražiti recept
Pravi se lako a osvojiće vas od prvog zalogaja.
Komentari (0)