ORIGINALNI RECEPT IZ BELGIJE! Goveđe kuglice su nešto najbolje iz ove države
Lake su za pripremu.
Goveđe kuglice
Sastojci:
Za kuglice:
450 g mlevene govedine
2 kašike prezli
2 kašike mlevene paprike
1 kašičica bibera
1 kašika peršuna
1 kašičica soli
Za umak:
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
300 ml tamnog piva
1 kašičica senfa
400 ml goveđe supe
3 kašike brašna
2 kašike jabukovog sirćeta
3 kašike smeđeg šećera
1 kašičica muskatnog oraščića
3 kašičice peršuna
2-3 lovorova lista
2 kašičice majčine dušice
25 g margarina
ulje
1/2 kašičice soli
1 kašičica bibera
Priprema:
U činiji pomešajte sve sastojke za kuglice. Oblikujte kuglice i ostavite ih u frižideru da odstoje barem 30 minuta. Kad su kuglice malo odstajale, pržite ih 10 minuta dok ne potamne, zatim ih stavite na ubrus i
odložite sa strane. U šerpu dodajte ulje u kojem su se kuglice pržile i margarin. Dodajte iseckani luk i pržite na laganoj vatri 10-15 minuta, dok se ne karamelizuje. Nakon toga, dodajte brašno i šećer, pa dobro
promešajte i nastavite sa prženjem još 2 minuta. Dolijte goveđu supu i jabukovo sirće. Ostavite da malo prokuva, a zatim dodajte mesne kuglice i pivo. Dodajte sve ostale sastojke osim senfa i pola peršuna.
Kuvajte 15-20 minuta da voda ispari i da dobijete gusti umak, a 5 minuta pred kraj umešajte i senf. Na kraju dodajte peršun.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)