UKUSAN OBROK SPREMAN ZA POLA SATA Pohovana piletina sa senfom, idealan je ručak kada želite da počastite goste
S obzirom da volim pohovanje, a ne volim duboko ulje, gotovo uvek pohujem u rerni. Ukus je isti, a broj kalorija se znatno smanjuje
Sastojci koji će vam biti potrebni su:
- 400 grama pilećeg belog mesa
- 1 čašica senfa
- Mešavina začina (so, biber, vegeta, peršun, origano, bosiljak, peršun, beli luk..)
- 100 grama susama
- Prezle po potrebi
Priprema:
Pileće belo meso isecite na željene komade. Ja ponekada isečem na trakice, nekada na kocke, a neka izlupam tako da dobijem šniclu. Zavisi kako želim kasnije da serviram, a dosta zavisi i od toga kakvo je meso i kako mi je zgodno da isečem..
Pripremljeno meso ubacite u odgovarajuću posudu, zatim dodajte senf i začine po ukusu. Ja dodam sve navedeno, a vi nešto možete izbaciti ili dodati, prema vašem ukusu. Promešajte zatim kašikom ili rukama, tako da svako parče bude lepo obloženo.
Prezle i susam pomešajte pa pripremljene komade valjajte u tu mešavinu, i redjajte na obložen pleh. Ako želite da u potpunosti izbegnete ulje, koristite pek papir, ili koristite maslinovo ulje za premazivanje pleha. Pecite na 200 stepeni, oko pola sata – gotovo je kada fino porumeni.
Možda vas zanima:
POHOVANA PILETINA Hrskava i sočna, poćiće vam voda na usta
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.
SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
SVI GA POGREŠNO PRAVE Uz ovaj trik bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke
PREUKUSAN I BRZ DORUČAK Lepinja sa jogurtom i sirom, savršen zalogaj za nekoliko minuta
Zamesite domaće pecivo koje će vas oduševiti
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)