IDEALAN DORUČAK! Rolovane kobaje bez puno kalorija, a bićete dugo siti
Deca će ih obožavati.
Sastojci:
400 g brašna
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
20 g kvasca
150 ml mleka
150 ml vode
50 g margarina
3 kobasice
Za premazivanje:
1 žumance
1 kašika mleka
susam (po potrebi)
Priprema:
U mlakom mleku rastvorite kvasac, dodajte šećer, kašiku brašna i ostavite da nadođe. Kobasice isecite na manje komade. U odgovarajuću posudu uspite brašno, dodajte mlaku vodu, so, nadošli kvasac i omekšali margarin i umesite glatko testo. Ostavite da naraste (oko pola sata). Nadošlo testo rastanjite i isecite na trake. Jedan kraj kobasice postavite na traku, pa umotajte tako da cela kobasica bude pokrivena testom. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Umutite žumance i mleko, pa premažite kiflice. Pospite ih susamom i ostavite da se odmore 30 minuta. Kifl ice pecite na 180 stepeni oko 25 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSAN JE KAO PRAVI Lažni burek po bakinom receptu je pravi ukusan doručak
Napravite ga koliko već sutra.
PITA ZA DOBRO JUTRO Napravite preukusno testo i napunite ga kobasicama, savršeno je
Isprobajte nešto novo.
ODLIČNO REŠENJE ZA RUČAK! Brza pasta koju niko neće odbiti
Kobasice joj daju poseban šmek.
POZOVITE PRIJATELJE NA RUČAK! Oduševiće se kobasicama u PIVU
Ukus je proveren.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)