IDEALAN DORUČAK! Rolovane kobaje bez puno kalorija, a bićete dugo siti
Deca će ih obožavati.
Sastojci:
400 g brašna
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
20 g kvasca
150 ml mleka
150 ml vode
50 g margarina
3 kobasice
Za premazivanje:
1 žumance
1 kašika mleka
susam (po potrebi)
Priprema:
U mlakom mleku rastvorite kvasac, dodajte šećer, kašiku brašna i ostavite da nadođe. Kobasice isecite na manje komade. U odgovarajuću posudu uspite brašno, dodajte mlaku vodu, so, nadošli kvasac i omekšali margarin i umesite glatko testo. Ostavite da naraste (oko pola sata). Nadošlo testo rastanjite i isecite na trake. Jedan kraj kobasice postavite na traku, pa umotajte tako da cela kobasica bude pokrivena testom. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Umutite žumance i mleko, pa premažite kiflice. Pospite ih susamom i ostavite da se odmore 30 minuta. Kifl ice pecite na 180 stepeni oko 25 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSAN JE KAO PRAVI Lažni burek po bakinom receptu je pravi ukusan doručak
Napravite ga koliko već sutra.
PITA ZA DOBRO JUTRO Napravite preukusno testo i napunite ga kobasicama, savršeno je
Isprobajte nešto novo.
ODLIČNO REŠENJE ZA RUČAK! Brza pasta koju niko neće odbiti
Kobasice joj daju poseban šmek.
POZOVITE PRIJATELJE NA RUČAK! Oduševiće se kobasicama u PIVU
Ukus je proveren.
LAŽNA KREMPITA Gotova za tren oka, a mekana kao duša
Savršen kolač koji se topi u ustima, najbolje stavite odmah duplu meru.
BRZO I LAKO OČISTITE TIGANJ Nema struganja ni ribanja satima, a biće kao nov
Napravite domaću pastu od sastojaka koje već imate u domaćinstvu, i gledajte kako fleke i masnoće nestaju.
STARINSKE ORASNICE Hrskave spolja a mekane iznutra, ukućani će stajati u redu za još
Uspeće svima, a osvojiće i one koji ne vole slatko.
PROLEĆNA KAPAMA Kuvano jelo u savršenom spoju mesa i povrća, sipaćete tanjir više
Kuvano jelo slično gulašu raspametiće i one izbirljive.
ŠNICLE U SOSU OD PEČURAKA I PAVLAKE Sočno jelo koje budi sva čula
Konkretno jelo držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
Komentari (0)