ZAPEČENI RIŽOTO SA KOBASICAMA Nećete mu tako lako odoleti
Neodoljivo je.

Zapečeni rižoto s kobasicom
Možda vas zanima:

U PEČURKAMA JE CAKA Napravite preukusni rižoto za celu porodicu
Ne brinite, pirinač neće biti suv.

JEDITE BEZ GRIŽE SAVESTI! Ručak bez mnogo kalorija napuniće vam stomak
Bez povrća to ne bi bilo to.

FINO JELO SA ROŠTILJA Pomešajte povrće i uživajte u izvanrednom ukusu
Iskoristite lepo vreme pa raspalite roštilj.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
Sastojci:
1/4 šolje maslinovog ulja
1 crveni luk
1 1/2 šolja pirinča okruglog zrna
2 čena belog luka
2 šolje pilećeg bujona
1 paradajz
250 g italijanskih kobasica
30 g rendanog parmezana
sveži listovi bosiljka
Priprema:
Uključite rernu na 200 stepeni. U vatrostalnoj posudi (koja može i na šporet i u rernu) zagrejte maslinovo ulje, dodajte crveni luk i pržite 3-4 minuta stalno mešajući, dodajte pirinač i beli luk i dinstajte još oko dva minuta dok pirinač ne postane staklast. Sve zalijte pilećim bujonom i paradajzom iz konzerve, pa pustite da provri. Nakon toga, posudu poklopite i stavite u rernu na pola sata dok pirinač ne bude mekan. Dok se
pirinač kuva, na tiganju ispržite kobasice, koje ćete iseći na kolutove i dodati gotovom pirinču zajedno sa ribanim parmezanom i listovima bosiljka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

BRZI KINOA KEKSIĆI Super idu uz šolju kafe ili čaja, a prave se lako
Bićete oduševljeni ukusom.

POSNE KINOA PALAČINKE Ukusne i zdrave, samo im dodajte prilog po želji
Potrebno vam je samo dva sastojka, a biće vazdušaste i mekane.

HUMUS NAMAZ Gotov začas, a slasan i ukusan, slaže se uz razna jela
Namaz možete da čuvate do 3 dana u zatvorenoj činiji u frižideru.

UKUSNA KUS KUS SALATA Pikantna i aromatična, osvežiće vas u trenu
Drugačija i ukusna, bićete oduševljeni.

SALATA SA CVEKLOM I JABUKAMA Krepi organizam u trenu, a gotova začas
U sočnom spoju sa orasima, ovakvu salatu do sada niste jeli.
Komentari (0)