ZAPEČENI RIŽOTO SA KOBASICAMA Nećete mu tako lako odoleti
Neodoljivo je.
Zapečeni rižoto s kobasicom
Sastojci:
1/4 šolje maslinovog ulja
1 crveni luk
1 1/2 šolja pirinča okruglog zrna
2 čena belog luka
2 šolje pilećeg bujona
1 paradajz
250 g italijanskih kobasica
30 g rendanog parmezana
sveži listovi bosiljka
Priprema:
Uključite rernu na 200 stepeni. U vatrostalnoj posudi (koja može i na šporet i u rernu) zagrejte maslinovo ulje, dodajte crveni luk i pržite 3-4 minuta stalno mešajući, dodajte pirinač i beli luk i dinstajte još oko dva minuta dok pirinač ne postane staklast. Sve zalijte pilećim bujonom i paradajzom iz konzerve, pa pustite da provri. Nakon toga, posudu poklopite i stavite u rernu na pola sata dok pirinač ne bude mekan. Dok se
pirinač kuva, na tiganju ispržite kobasice, koje ćete iseći na kolutove i dodati gotovom pirinču zajedno sa ribanim parmezanom i listovima bosiljka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
U PEČURKAMA JE CAKA Napravite preukusni rižoto za celu porodicu
Ne brinite, pirinač neće biti suv.
JEDITE BEZ GRIŽE SAVESTI! Ručak bez mnogo kalorija napuniće vam stomak
Bez povrća to ne bi bilo to.
FINO JELO SA ROŠTILJA Pomešajte povrće i uživajte u izvanrednom ukusu
Iskoristite lepo vreme pa raspalite roštilj.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)