ZAPEČENI RIŽOTO SA KOBASICAMA Nećete mu tako lako odoleti
Neodoljivo je.
Zapečeni rižoto s kobasicom
Sastojci:
1/4 šolje maslinovog ulja
1 crveni luk
1 1/2 šolja pirinča okruglog zrna
2 čena belog luka
2 šolje pilećeg bujona
1 paradajz
250 g italijanskih kobasica
30 g rendanog parmezana
sveži listovi bosiljka
Priprema:
Uključite rernu na 200 stepeni. U vatrostalnoj posudi (koja može i na šporet i u rernu) zagrejte maslinovo ulje, dodajte crveni luk i pržite 3-4 minuta stalno mešajući, dodajte pirinač i beli luk i dinstajte još oko dva minuta dok pirinač ne postane staklast. Sve zalijte pilećim bujonom i paradajzom iz konzerve, pa pustite da provri. Nakon toga, posudu poklopite i stavite u rernu na pola sata dok pirinač ne bude mekan. Dok se
pirinač kuva, na tiganju ispržite kobasice, koje ćete iseći na kolutove i dodati gotovom pirinču zajedno sa ribanim parmezanom i listovima bosiljka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
U PEČURKAMA JE CAKA Napravite preukusni rižoto za celu porodicu
Ne brinite, pirinač neće biti suv.
JEDITE BEZ GRIŽE SAVESTI! Ručak bez mnogo kalorija napuniće vam stomak
Bez povrća to ne bi bilo to.
FINO JELO SA ROŠTILJA Pomešajte povrće i uživajte u izvanrednom ukusu
Iskoristite lepo vreme pa raspalite roštilj.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OVSENA KAŠA SA BOBIČASTIM VOĆEM Doručak za dan pun energije i vitku liniju
Sočna i ukusna, a maline joj daju poseban šmek.
Komentari (0)