KAD KAŽEMO KREMASTO, MISLIMO NA MUSAKU SA SIROM Oduševiće vas ovaj preukusan recept

Alo.rs

10:00

Sezonski recepti 0

Napravite ga i iznenadite ukućane.

KAD KAŽEMO KREMASTO, MISLIMO NA MUSAKU SA SIROM Oduševiće vas ovaj preukusan recept
pixabay

Musaka sa sirom

Sastojci:

800 g krompira

1 kg pasiranog paradajza

500 g sira

2 patlidžana

50 g rendanog kačkavalja

1 glavica crnog luka

1 čen belog luka

maslinovo ulje

bosiljak, so, biber

Priprema:

Ogulite patlidžan, isecite ga na tanke kolutove i posolite da pusti gorčinu. Propržite iseckan crni i beli luk, dodajte bosiljak i sitno seckanu ljutu papriku. Sipajte propasiran paradajz i ostavite 15 minuta da odstoji.
Krompir oljuštite i isecite na kolutove. U đuveč ili pekač stavite tanak sloj propasiranog paradajza, po njemu poređajte patlidžan, dodajte kašiku pomešanih sireva, posolite, pobiberite, poprskajte uljem i odozgo poređajte
krompir, pa paradajz. Slažite tim redom dok ne potrošite sastojke. Pospite odozgo rendanim sirom, prekrijte
alu-folijom i pecite sat vremena na 200 stepeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading