KAD KAŽEMO KREMASTO, MISLIMO NA MUSAKU SA SIROM Oduševiće vas ovaj preukusan recept
Napravite ga i iznenadite ukućane.

Musaka sa sirom
Možda vas zanima:
RUČAK ZA DANAS Zapečene knedle sa sirom ne mogu biti kremastiji obrok
Stomak će vam biti zahvalan.
NIŠTA JEDNOSTAVNIJE I LEPŠE Musaka od ove namirnice se lako sprema, a brzo jede
Ukusna i lagana večera.

LAGANI RUČAK PRED SUTRAŠNJI PRAZNIK Vegetarijanska musaka oduševiće svakog
Laka je za pripremu, a neće vas gristi savest kada je budete jeli.

PRAVO PROLEĆNO JELO Musaka od spanaća je lagan obrok koji će zasititi celu porodicu
Prosta je za napraviti.
Sastojci:
800 g krompira
1 kg pasiranog paradajza
500 g sira
2 patlidžana
50 g rendanog kačkavalja
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
maslinovo ulje
bosiljak, so, biber
Priprema:
Ogulite patlidžan, isecite ga na tanke kolutove i posolite da pusti gorčinu. Propržite iseckan crni i beli luk, dodajte bosiljak i sitno seckanu ljutu papriku. Sipajte propasiran paradajz i ostavite 15 minuta da odstoji.
Krompir oljuštite i isecite na kolutove. U đuveč ili pekač stavite tanak sloj propasiranog paradajza, po njemu poređajte patlidžan, dodajte kašiku pomešanih sireva, posolite, pobiberite, poprskajte uljem i odozgo poređajte
krompir, pa paradajz. Slažite tim redom dok ne potrošite sastojke. Pospite odozgo rendanim sirom, prekrijte
alu-folijom i pecite sat vremena na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.

POHOVANI KARFIOL Savršeno predjelo, samo dodajte prilog po želji
Bićete oduševljeni koliko je ukusno.
Komentari (0)