PUN TANJIR ZDRAVLJA Osnovni recept za vitaminsku bombu
Što više povrća, to bolje.
Supa od povrća
Sastojci:
2 kašičice margarina
1/4 šolje luka
4 kašičice pimenta
1 kg svinjetine
3 grančice svežeg timijana
4 mlada luka
1 kocka supe od piletine
3 čaše vode
1 šolja kokosovog mleka
1 šolja belog vina
so po ukusu
Priprema
U veliki lonac dodajte sve sastojke osim paprika, pa promešajte. Prekrijte poklopcem i kuvajte na srednjoj vatri 15 minuta. Dodajte zatim papriku sa čašom vina. Ponovo pokrijte lonac i ostavite da kuva još 15 minuta. Izvadite ljutu papriku i meso iz lonca, pa ih usitnite tako da dobijete pire smesu. Dobijenu smesu vratite u lonac, pa sve zajedno posolite. Skuvajte kocku supe, u litar vode, pa prelijte „callaloo”. Servirajte toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ŠARENIŠ U TANJIRU! Ratatuj po posebnom receptu smazaćete za čas
Neprikosnoveno jelo.
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
SUPA KOJA GREJE DUŠU Vitaminska bomba od povrća koju možete jesti svaki dan
Povrća ima u izobilju.
PREKRASNI RECEPT SA APENINA Italijanska supa sa začinima okrepiće vas za ceo dan
Nećete se pokajati kada je probate.
GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog ovog nisu mekane i vazdušaste već žilave i gumenaste
Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali ako i vi pravite neke od ovih greški, biće bezukusne i gumene.
LENJA PITA SA MAKOM Klasičan desert na moderan način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete obožavati.
AKO ŽELITE DA KIFLICE BUDU MEKANE I TREĆI DAN URADITE OVO Treba vam samo 2 sastojka
Dodajte ove sastojke i uživajte u svežim kiflicama nekoliko dana.
ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U BELO MESO Biće mekano i sočno, umesto suvo i bezukusno
Primenite super trik profesionalnog kuvara J. Kendži Lopez-Alta.
Komentari (0)