OVO MORATE DA PROBATE! Pica sa podlogom od krompira se brzo pravi, a ukus je fantastičan!

Vesna Vukadinović

08:00

Sezonski recepti 0

Napravite omiljeno jelo na malo drugačiji način, nećete se pokajati.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

Testo:

1 kg krompira

30 g putera

1 jaje

so

Nadev:

100 g kečapa

150 g šunkarice

150 g kačkavalja

1 kašičica origana

Priprema:

Krompir oljuštite, isecite na kockice i kuvajte u slanoj vodi dok ne omekša. Procedite, dodajte puter, so, jaje i sjedinite mikserom. Podmažite okrugli pleh prečnika 28-30 cm i rasporedite smesu kao podlogu za picu. Pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Testo odozgo treba da bude suvo. Izvadite iz rerne, stavite kečap, iseckanu šunkaricu i mocarelu ili narendan kačkavalj. Vratite u rernu još 10 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading