BOGATSTVO ZDRAVLJA I UKUSA Sataraš, jelo koje nema manu

trpeza.rs

17:29

Sezonski recepti 0

Glavna namirnica za sataraš recept su paprike

sataraš
Shutterstock

Sastojci:

  • 4 luka srednje veličine
  • 2 zelene paprike, 2 crvene paprike i 1 žuta mesnata paprika (ili bilo koja druga kombinacija)
  • 3 paradajza
  • 4 kašike ulja
  • po ukusu šećera, soli i bibera

Priprema:
Na ulju propržite crni luk isečen na polumesece. Pržite ga dok ne postane staklast, nakon čega dodajte prethodno očišćene, i na kockice ili trakice iseckane paprike. Kuvajte poklopljeno na umerenoj vatri desetak minuta.

Paradajz koji ste prethodno oljuštili (ili ne) iseckajte na komadiće i dodajte u posudu, smanjite vatru i kuvajte još dvadesetak minuta. Par minuta pre skidanja sa ringle, začinite solju i biberom po ukusu, i obavezno dodajte malo šećera, ne više od jedne kašičice.

Imajte na umu da ukoliko koristite zaleđene namirnice, morate malo da produžite vreme pripreme. Takođe, s obzirom na to da zaleđene namirnice puštaju više vode, možete ih kuvati u otvorenoj posudi.

Sataraš možete poslužiti odmah, kao dodatak jelu kada se ohladi, ili ga zalediti i poslužiti nakon više dana (do 60). U tom slučaju preskočite poslednji korak (začine), odložite u manje posude i ubacite u zamrzivač kada se ohladi. Pre posluživanja podgrejte, i tada začinite po ukusu.

Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading