BOGATSTVO ZDRAVLJA I UKUSA Sataraš, jelo koje nema manu
Glavna namirnica za sataraš recept su paprike
Sastojci:
- 4 luka srednje veličine
- 2 zelene paprike, 2 crvene paprike i 1 žuta mesnata paprika (ili bilo koja druga kombinacija)
- 3 paradajza
- 4 kašike ulja
- po ukusu šećera, soli i bibera
Priprema:
Na ulju propržite crni luk isečen na polumesece. Pržite ga dok ne postane staklast, nakon čega dodajte prethodno očišćene, i na kockice ili trakice iseckane paprike. Kuvajte poklopljeno na umerenoj vatri desetak minuta.
Paradajz koji ste prethodno oljuštili (ili ne) iseckajte na komadiće i dodajte u posudu, smanjite vatru i kuvajte još dvadesetak minuta. Par minuta pre skidanja sa ringle, začinite solju i biberom po ukusu, i obavezno dodajte malo šećera, ne više od jedne kašičice.
Imajte na umu da ukoliko koristite zaleđene namirnice, morate malo da produžite vreme pripreme. Takođe, s obzirom na to da zaleđene namirnice puštaju više vode, možete ih kuvati u otvorenoj posudi.
Sataraš možete poslužiti odmah, kao dodatak jelu kada se ohladi, ili ga zalediti i poslužiti nakon više dana (do 60). U tom slučaju preskočite poslednji korak (začine), odložite u manje posude i ubacite u zamrzivač kada se ohladi. Pre posluživanja podgrejte, i tada začinite po ukusu.
Prijatno!
Možda vas zanima:
RECEPT KAKAV STE UVEK TRAŽILI Mantije sa prazilukom i krompirom, ono kad se jelo podigne na viši nivo
Priredite ukućanima iznenađenje, dočekajte goste, biće vam zahvalni na savršenom zalogaju
SAVRŠEN SLATKIŠ ZA LETNJE POPODNE Pita sa jabukama u lisnatom testu, vrhunsko uživanje
Okolo hrskava korica, a unutra mek i sočan fil, sve miriše na cimet, a priprema jednostavna. Može sa bilo kojim voćem na ove vrućine
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
SPECIJALITET ZAPADNOG SREMA Domaća proja sa slaninom i sirom, božanstven miris, a tek ukus
Kada jednom probate ovaj recept za proju sa sirom, uvek ćete je praviti, bilo za doručak ili večeru
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)