JAJA NA MALO DRUGAČIJI NAČIN Ovaj metod pripreme najukusnijeg doručka će vas oduševiti!

Alo.rs

08:30

Sezonski recepti 0

Prosto je i jednostavno.

JAJA NA MALO DRUGAČIJI NAČIN Ovaj metod pripreme najukusnijeg doručka će vas oduševiti!
pixabay

Arapska jaja

Sastojci za 2 osobe:

500 g paradajz-pelata

120 g crvenog luka

1-2 čena belog luka

maslinovo ulje

1/2 kašičice mlevenog kumina

1/2 kašičice ljute aleve paprike

4 jaja

suva nana

so, biber

Priprema:

Ogulite luk i beli luk, pa izvadite jaja da bi se zagrejala na sobnoj temperaturi do same pripreme. U tiganj
širokog dna ulijte maslinovo ulje. Koristite dovoljno veliki tiganj da u njega mogu stati sva jaja. Dinstajte seckani luk na laganoj vatri 8-10 minuta, dok ne postane staklast. Kad je luk gotov, dodajte mu paradajz pelat i seckani beli luk, posolite i dinstajte. Povremeno promešajte umak. Dodajte začine, kumin i alevu papriku. Umak je gotov za 10 minuta. Nakon toga, sklonite tiganj s vatre, pa, koristeći kašiku, napravite mesta za jedno po jedno jaje. Budite brzi da bi sva jaja u podjednako isto vreme bila uronjena u umak. Tiganj vratite na šporet, posolite jaja, pa ih poklopite i kuvajte na laganoj vatri 5-6 minuta, proveravajući stanje nakon 2 do 3 minuta. Na ovaj način ćete dobiti srednje meko poširana jaja, kojima će belance biti čvrsto, a žumance tečno u sredini. Pre posluživanja, jelo posolite i pobiberite po želji pa pospite sa suvom nanom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading