JAJA NA MALO DRUGAČIJI NAČIN Ovaj metod pripreme najukusnijeg doručka će vas oduševiti!
Prosto je i jednostavno.
Arapska jaja
Sastojci za 2 osobe:
500 g paradajz-pelata
120 g crvenog luka
1-2 čena belog luka
maslinovo ulje
1/2 kašičice mlevenog kumina
1/2 kašičice ljute aleve paprike
4 jaja
suva nana
so, biber
Priprema:
Ogulite luk i beli luk, pa izvadite jaja da bi se zagrejala na sobnoj temperaturi do same pripreme. U tiganj
širokog dna ulijte maslinovo ulje. Koristite dovoljno veliki tiganj da u njega mogu stati sva jaja. Dinstajte seckani luk na laganoj vatri 8-10 minuta, dok ne postane staklast. Kad je luk gotov, dodajte mu paradajz pelat i seckani beli luk, posolite i dinstajte. Povremeno promešajte umak. Dodajte začine, kumin i alevu papriku. Umak je gotov za 10 minuta. Nakon toga, sklonite tiganj s vatre, pa, koristeći kašiku, napravite mesta za jedno po jedno jaje. Budite brzi da bi sva jaja u podjednako isto vreme bila uronjena u umak. Tiganj vratite na šporet, posolite jaja, pa ih poklopite i kuvajte na laganoj vatri 5-6 minuta, proveravajući stanje nakon 2 do 3 minuta. Na ovaj način ćete dobiti srednje meko poširana jaja, kojima će belance biti čvrsto, a žumance tečno u sredini. Pre posluživanja, jelo posolite i pobiberite po želji pa pospite sa suvom nanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PO BAKINOM RECEPTU Mekani mafini koji se tope u ustima
Doručak za poželeti.
DORUČAK ZA POŽELETI Jaja unutar paradajza je predivno i malo drugačije jelo
Oduševiće vas ukus.
DORUČAK ZA POŽELETI Omlet iz rerne zasitiće vas više nego običan
Neobično, zar ne?
ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem
Doručak kakav samo možete poželeti.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)