PO BAKINOM RECEPTU Mekani mafini koji se tope u ustima

Alo.rs

08:30

Bakina vanglica 0

Doručak za poželeti.

PO BAKINOM RECEPTU Mekani mafini koji se tope u ustima
unsplash.com

Mafini od jaja

Sastojci:

12-15 jaja

200 g iseckanog sira

50 g mladog luka

200 g povrća po izboru

200 g šunke

maslinovo ulje

so, biber

1 kašika omiljenih začina

Priprema:

Zagrejte pećnicu na 190 stepeni. Nauljite silikonski kalup za mafi ne s maslinovim uljem. Iseckajte povrće na sitno i pržite ga u tiganju dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Nasecite meso na sitne kockice. Stavite deo
kockica mesa na dno kalupa, a ostatak mesa umešajte u dinstano povrće, dodajte sir i mladi luk. Napunite
kalup nadevom negde 2/3, ne više. Jaja miksajte viljuškom i dodajte svoje omiljene začine zajedno s solju i biberom. Oprezno prelivajte svaku modlu u kalupu. Možete i nežno promešati sve sastojke pomoću viljuške. Pecite mafine 15 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading