FRANCUSKA PITICA SA ŠUNKOM Preukusan kiš idealan za doručak ili večeru
Lak je i za pravljenje.

Kiš sa šunkom
Možda vas zanima:

BRZ I JEDNOSTAVAN NEDELJNI DORUČAK Kiš pun povrća, ali i SLANINE zasitiće vas u rekordnom roku!
Napravite veću količinu i oduševite sve.

ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem
Doručak kakav samo možete poželeti.
PRAZNIČNA TRPEZA NE MOŽE PROĆI BEZ NJE Neodoljiva salata od pirinča i šunke
Nije ništa slično onim salatama koje ste pravili.

POJEŠĆETE CEO PLEH Slasni burek sa spanaćem je em zdrav em ukusan
Pravićete ga stalno.
Sastojci za 16 komada:
Za testo:
250 g brašna
125 g maslaca
1 jaje
Za nadev:
1 praziluk
300 g šunke
8 jaja
100 g parmezana
20 g maslinova ulja
so, biber
Priprema:
Od navedenih sastojaka napravite prhko testo i pustite da se odmara pola sata u frižideru. Za to vreme pripremite nadev. Očistite i naseckajte praziluk. Dinstajte ga 4 do 5 minuta i ostavite sa strane. Šunku isecite na kockice i popržite na tiganju 3 do 4 minuta. Umutite jaja, pa im dodajte so, biber i praziluk. Sve dobro promešajte, a zatim dodajte parmezan. Razvaljajte testo i pomoću kalupa u kojem ćete peći mini-kiš označite krugove (ostavite oko centimetar od ruba). Ponovite postupak dok ne potrošite testo. Krugovima obložite namašćene kalupe. Svaki kalup napunite smesom od jaja, praziluk po vrhu pospite kockice šunke i dekorisati po želji. Pecite desetak minuta na 200 stepeni. Poslužite mlako.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ? Treba vam samo 5 minuta, a biće još ukusniji i zdraviji
Priprema je laka, a ukus neverovatan.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.

CACIKI SALATA Po originalnom grčkom receptu, pravi se za 2 minuta i ide uz sve
Dodajte uz piletinu ili musaku.


SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu
Predjelo koje budi sva čula.
Komentari (0)