FRANCUSKA PITICA SA ŠUNKOM Preukusan kiš idealan za doručak ili večeru
Lak je i za pravljenje.
Kiš sa šunkom
Sastojci za 16 komada:
Za testo:
250 g brašna
125 g maslaca
1 jaje
Za nadev:
1 praziluk
300 g šunke
8 jaja
100 g parmezana
20 g maslinova ulja
so, biber
Priprema:
Od navedenih sastojaka napravite prhko testo i pustite da se odmara pola sata u frižideru. Za to vreme pripremite nadev. Očistite i naseckajte praziluk. Dinstajte ga 4 do 5 minuta i ostavite sa strane. Šunku isecite na kockice i popržite na tiganju 3 do 4 minuta. Umutite jaja, pa im dodajte so, biber i praziluk. Sve dobro promešajte, a zatim dodajte parmezan. Razvaljajte testo i pomoću kalupa u kojem ćete peći mini-kiš označite krugove (ostavite oko centimetar od ruba). Ponovite postupak dok ne potrošite testo. Krugovima obložite namašćene kalupe. Svaki kalup napunite smesom od jaja, praziluk po vrhu pospite kockice šunke i dekorisati po želji. Pecite desetak minuta na 200 stepeni. Poslužite mlako.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZ I JEDNOSTAVAN NEDELJNI DORUČAK Kiš pun povrća, ali i SLANINE zasitiće vas u rekordnom roku!
Napravite veću količinu i oduševite sve.
ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem
Doručak kakav samo možete poželeti.
PRAZNIČNA TRPEZA NE MOŽE PROĆI BEZ NJE Neodoljiva salata od pirinča i šunke
Nije ništa slično onim salatama koje ste pravili.
POJEŠĆETE CEO PLEH Slasni burek sa spanaćem je em zdrav em ukusan
Pravićete ga stalno.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)