FRANCUSKA PITICA SA ŠUNKOM Preukusan kiš idealan za doručak ili večeru
Lak je i za pravljenje.
Kiš sa šunkom
Sastojci za 16 komada:
Za testo:
250 g brašna
125 g maslaca
1 jaje
Za nadev:
1 praziluk
300 g šunke
8 jaja
100 g parmezana
20 g maslinova ulja
so, biber
Priprema:
Od navedenih sastojaka napravite prhko testo i pustite da se odmara pola sata u frižideru. Za to vreme pripremite nadev. Očistite i naseckajte praziluk. Dinstajte ga 4 do 5 minuta i ostavite sa strane. Šunku isecite na kockice i popržite na tiganju 3 do 4 minuta. Umutite jaja, pa im dodajte so, biber i praziluk. Sve dobro promešajte, a zatim dodajte parmezan. Razvaljajte testo i pomoću kalupa u kojem ćete peći mini-kiš označite krugove (ostavite oko centimetar od ruba). Ponovite postupak dok ne potrošite testo. Krugovima obložite namašćene kalupe. Svaki kalup napunite smesom od jaja, praziluk po vrhu pospite kockice šunke i dekorisati po želji. Pecite desetak minuta na 200 stepeni. Poslužite mlako.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZ I JEDNOSTAVAN NEDELJNI DORUČAK Kiš pun povrća, ali i SLANINE zasitiće vas u rekordnom roku!
Napravite veću količinu i oduševite sve.
ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem
Doručak kakav samo možete poželeti.
PRAZNIČNA TRPEZA NE MOŽE PROĆI BEZ NJE Neodoljiva salata od pirinča i šunke
Nije ništa slično onim salatama koje ste pravili.
POJEŠĆETE CEO PLEH Slasni burek sa spanaćem je em zdrav em ukusan
Pravićete ga stalno.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)