RUČAK ZA SUTRA Oslić u kremastom sosu će vas oduševiti
Idealan za vreme posta.
Oslić u kremastom umaku
Sastojci:
1 kg oslića
2 kriške dvopeka
200 ml belog vina
3 čena belog luka
1 kašika bosiljka
1/2 kašike bosiljka
100 g badema
100 g pšeničnog brašna
1 kašičica šećera
malo rendanog kačkavalja
peršun
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Očistite oslić od kosti i kožice, pa dobijene filete začinite i uvaljajte u brašno i pržite u tiganju. Stavite ih na papirni ubrus da bi upili masnoću. Izblendajte beli luk, bademe, kačkavalj, so, biber, ulje i dvopek. Dobijenu smesu pržite u tiganju u kom ste pržili ribu. Posle nekoliko minuta dodajte belo vino, vratite oslić u tiganj, sipajte malo vode i dodajte šećer i bosiljak, poklopite i neka se dinsta na tihoj vatri do 20 minuta. Servirajte uz peršun i masline.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLAGANIJA VEČERA Oslić sa povrćem se spremi očas posla
Oduševiće i decu.
OSLIĆ U SOSU OD PAVLAKE Napravite najukusniji ručak od ribe
Oduševiće vas ovo ukusno kremasto jelo.
TOTALNO NEOBIČNO JELO Napravite večeru da se svi raspamete - riba u testu!
Sigurno je da ovako nešto niste probali.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)