RUČAK ZA SUTRA Oslić u kremastom sosu će vas oduševiti

Alo.rs

15:30

Zdravi zalogaji 0

Idealan za vreme posta.

RUČAK ZA SUTRA Oslić u kremastom sosu će vas oduševiti
Shutterstock

Oslić u kremastom umaku

Sastojci:

1 kg oslića

2 kriške dvopeka

200 ml belog vina

3 čena belog luka

1 kašika bosiljka

1/2 kašike bosiljka

100 g badema

100 g pšeničnog brašna

1 kašičica šećera

malo rendanog kačkavalja

peršun

maslinovo ulje

so, biber

Priprema:

Očistite oslić od kosti i kožice, pa dobijene filete začinite i uvaljajte u brašno i pržite u tiganju. Stavite ih na papirni ubrus da bi upili masnoću. Izblendajte beli luk, bademe, kačkavalj, so, biber, ulje i dvopek. Dobijenu smesu pržite u tiganju u kom ste pržili ribu. Posle nekoliko minuta dodajte belo vino, vratite oslić u tiganj, sipajte malo vode i dodajte šećer i bosiljak, poklopite i neka se dinsta na tihoj vatri do 20 minuta. Servirajte uz peršun i masline.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading