RUČAK ZA SUTRA Oslić u kremastom sosu će vas oduševiti
Idealan za vreme posta.
Oslić u kremastom umaku
Sastojci:
1 kg oslića
2 kriške dvopeka
200 ml belog vina
3 čena belog luka
1 kašika bosiljka
1/2 kašike bosiljka
100 g badema
100 g pšeničnog brašna
1 kašičica šećera
malo rendanog kačkavalja
peršun
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Očistite oslić od kosti i kožice, pa dobijene filete začinite i uvaljajte u brašno i pržite u tiganju. Stavite ih na papirni ubrus da bi upili masnoću. Izblendajte beli luk, bademe, kačkavalj, so, biber, ulje i dvopek. Dobijenu smesu pržite u tiganju u kom ste pržili ribu. Posle nekoliko minuta dodajte belo vino, vratite oslić u tiganj, sipajte malo vode i dodajte šećer i bosiljak, poklopite i neka se dinsta na tihoj vatri do 20 minuta. Servirajte uz peršun i masline.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLAGANIJA VEČERA Oslić sa povrćem se spremi očas posla
Oduševiće i decu.
OSLIĆ U SOSU OD PAVLAKE Napravite najukusniji ručak od ribe
Oduševiće vas ovo ukusno kremasto jelo.
TOTALNO NEOBIČNO JELO Napravite večeru da se svi raspamete - riba u testu!
Sigurno je da ovako nešto niste probali.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)