ZDRAVO KUVANO JELO Čorba od kelja i krompira je odličan obrok
Umesto supe, poslužite ovu čorbicu.
Sastojci:
1 kg kelja
300 g krompira
50 g slanine
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 kašika brašna
Mešavina začina, so, biber
PRIPREMA:
Kelj iseći na široke rezance, krompir na kocke i zajedno staviti u posudu s malo vruće vode. Dodati začine po ukusu, poklopiti i ostaviti da se kuva. Na zagrejanom ulju prodinstati iseckanu slaninu i luk pa dodati u kelj. Pred kraj kuvanja staviti brašno razmućeno u malo vode, biber i naseckati beli luk.
Možda vas zanima:
OVO MORATE DA PROBATE Juneća čorba sa povrćem po kafanskom receptu je vrhunska!
Uz parče hleba i salatu, može da bude kompletan obrok.
KUVANO JELO Čorba od koprive je lagana, zdrava i odlično će vas zasititi
Prilikom posluživanja u čorbu možete dodati malo kisele pavlake.
NIŠTA BEZ KUVANOG JELA Juneća čorba sa povrćem može da bude i kompletan ručak
U čorbu možete dodati i drugo povrće koje volite.
VOJNIČKA PARADAJZ ČORBA Dajemo vam jeftin, a ukusan recept iz nekadašnje JNA
Kuvano jelo koje se pravi od nekoliko sastojaka, a veoma je ukusno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)