LAGANI PROLEĆNI RUČAK Rižoto sa tikvicama je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
Rižoto sa tikvicama
Sastojci:
300 g pirinča
300 g tikvica
1 crni luk
1 l bistre supe od povrća
1 veza peršuna
mlevena slatka paprika
ulje
so, biber
Priprema:
Na ugrejanom ulju pržite sitno iseckan luk dok ne postane staklast, dodajte mlevenu papriku po ukusu, oljuštene i na kockice isečene tikvice, malo propržite, pa nalijte se 1/2 l vode, dodajte so i dinstajte pet minuta, ubacite očišćen i opran pirinač i 1/2 l bistre supe. Lagano promešajte, smanjite temperaturu na minimum i kuvajte poklopljeno dok pirinač ne upije tečnost. Kuvano jelo pobiberite po ukusu i pospite svežim i sitno
seckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NIŠTA JEDNOSTAVNIJE I LEPŠE Musaka od ove namirnice se lako sprema, a brzo jede
Ukusna i lagana večera.
IDEALNO ZA VEGETARIJANCE Čarobno jelo koje može biti i glavni obrok i prilog
Nije teška njegova priprema.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)