LAGANI PROLEĆNI RUČAK Rižoto sa tikvicama je pravi kremasti užitak

Alo.rs

12:30

Sezonski recepti 0

Oduševiće vas lakoća pripreme.

LAGANI PROLEĆNI RUČAK Rižoto sa tikvicama je pravi kremasti užitak
Shutterstock

Rižoto sa tikvicama

Sastojci:

300 g pirinča

300 g tikvica

1 crni luk

1 l bistre supe od povrća

1 veza peršuna

mlevena slatka paprika

ulje

so, biber

Priprema:

Na ugrejanom ulju pržite sitno iseckan luk dok ne postane staklast, dodajte mlevenu papriku po ukusu, oljuštene i na kockice isečene tikvice, malo propržite, pa nalijte se 1/2 l vode, dodajte so i dinstajte pet minuta, ubacite očišćen i opran pirinač i 1/2 l bistre supe. Lagano promešajte, smanjite temperaturu na minimum i kuvajte poklopljeno dok pirinač ne upije tečnost. Kuvano jelo pobiberite po ukusu i pospite svežim i sitno
seckanim peršunom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading