JEDAN OD NAJLEPŠIH SPECIJALITETA Rolovana jagnjetina punjena predivnim nadevom osvojiće vas odmah!

Izvor: Alo.rs

12:30

Sezonski recepti 0

Prepustite se čarima ovog jela.

JEDAN OD NAJLEPŠIH SPECIJALITETA Rolovana jagnjetina punjena predivnim nadevom osvojiće vas odmah!
Shutterstock

Jagnjeća rolada sa krompirom i šargarepom

Sastojci:

2 kg jagnjećeg buta

2 kašičice ruzmarina

50 ml ulja

3 čena belog luka

2 kašike soka od limuna

50 g pršute

1 kašika suvog začina

1 kg krompira

300 g šargarepe

Priprema:

Jagnjeći but pažljivo odvojite od kostiju, a deblje krajeve stanjite. Površinu mesa natrljajte mešavinom začina, ruzmarinom i belim lukom. Nakapajte limunov sok, a zatim preko mesa rasporedite narezani pršut. Jagnjetinu zarolajte, vežite koncem i usolite. Roladu zapecite na tiganju sa svih strana, dodajte kolutove šargarepe i zajedno kratko pecite. Roladu i povrće izvadite iz tiganja, stavite u pleh, podlijte s malo vode (50 ml), pokrijte folijom i pecite na 200 stepeni oko 45 minuta. Krompir oljuštite, kratko prokuvajte (oko 5 minuta) i procedite. Skinite foliju, dodajte krompir, pomešajte sa šargarepom i pecite još 25 minuta. Pečenoj jagnjetini rasecite
konac, kratko je ohladite, pa secite i servirajte s povrćem.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading