JEDAN OD NAJLEPŠIH SPECIJALITETA Rolovana jagnjetina punjena predivnim nadevom osvojiće vas odmah!
Prepustite se čarima ovog jela.
Jagnjeća rolada sa krompirom i šargarepom
Možda vas zanima:
ISPROBAJTE I ODUŠEVITE SE Jagnjeći kotleti su prste da poližeš!
Slatko i sočno, lepe se za nepce.
ZOVU IH SRPSKI SUŠI Oduševite sve goste neprikosnovenim jelom
Jagnjeće sarmice će vas očarati.

RUČAK ZA SVE! Jagnjeći but sa krompirom je idealan obrok za ukućane
Lako i brzo će vas zasititi.

VRHUNSKI RECEPT ZA JAGNJEĆU ČORBU Kuvano jelo po srpskom receptu
Jelo na kašiku koje se svima dopada.
Sastojci:
2 kg jagnjećeg buta
2 kašičice ruzmarina
50 ml ulja
3 čena belog luka
2 kašike soka od limuna
50 g pršute
1 kašika suvog začina
1 kg krompira
300 g šargarepe
Priprema:
Jagnjeći but pažljivo odvojite od kostiju, a deblje krajeve stanjite. Površinu mesa natrljajte mešavinom začina, ruzmarinom i belim lukom. Nakapajte limunov sok, a zatim preko mesa rasporedite narezani pršut. Jagnjetinu zarolajte, vežite koncem i usolite. Roladu zapecite na tiganju sa svih strana, dodajte kolutove šargarepe i zajedno kratko pecite. Roladu i povrće izvadite iz tiganja, stavite u pleh, podlijte s malo vode (50 ml), pokrijte folijom i pecite na 200 stepeni oko 45 minuta. Krompir oljuštite, kratko prokuvajte (oko 5 minuta) i procedite. Skinite foliju, dodajte krompir, pomešajte sa šargarepom i pecite još 25 minuta. Pečenoj jagnjetini rasecite
konac, kratko je ohladite, pa secite i servirajte s povrćem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

RIŽOTO SA PILETINOM I POVRĆEM Sočni ručak koji će ukućani obožavati
Ukusno i kremasto jelo, prste da poližete.

INTERKONTINENTAL TORTA Raskošna poslastica sa lešnicima i orasima koja budi sva čula
Savršena za svečanu i slavsku trpezu, neprevaziđenog ukusa.

SLANE KNEDLE SA SIROM Gurmansko predjelo koje greje dušu i telo
Sočne i slasne, pravićete stalno.

BUREK SA ŠAMPINJONIMA I MESOM Slasan i ukusan, još bolji od onog iz pekare
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

OČARAVAJUĆA NUGAT TORTA Kremasta poslastica savršena za proleće, otopićete se od miline
Fenomenalna poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)