JEDAN OD NAJLEPŠIH SPECIJALITETA Rolovana jagnjetina punjena predivnim nadevom osvojiće vas odmah!
Prepustite se čarima ovog jela.
Jagnjeća rolada sa krompirom i šargarepom
Sastojci:
2 kg jagnjećeg buta
2 kašičice ruzmarina
50 ml ulja
3 čena belog luka
2 kašike soka od limuna
50 g pršute
1 kašika suvog začina
1 kg krompira
300 g šargarepe
Priprema:
Jagnjeći but pažljivo odvojite od kostiju, a deblje krajeve stanjite. Površinu mesa natrljajte mešavinom začina, ruzmarinom i belim lukom. Nakapajte limunov sok, a zatim preko mesa rasporedite narezani pršut. Jagnjetinu zarolajte, vežite koncem i usolite. Roladu zapecite na tiganju sa svih strana, dodajte kolutove šargarepe i zajedno kratko pecite. Roladu i povrće izvadite iz tiganja, stavite u pleh, podlijte s malo vode (50 ml), pokrijte folijom i pecite na 200 stepeni oko 45 minuta. Krompir oljuštite, kratko prokuvajte (oko 5 minuta) i procedite. Skinite foliju, dodajte krompir, pomešajte sa šargarepom i pecite još 25 minuta. Pečenoj jagnjetini rasecite
konac, kratko je ohladite, pa secite i servirajte s povrćem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ISPROBAJTE I ODUŠEVITE SE Jagnjeći kotleti su prste da poližeš!
Slatko i sočno, lepe se za nepce.
ZOVU IH SRPSKI SUŠI Oduševite sve goste neprikosnovenim jelom
Jagnjeće sarmice će vas očarati.
RUČAK ZA SVE! Jagnjeći but sa krompirom je idealan obrok za ukućane
Lako i brzo će vas zasititi.
VRHUNSKI RECEPT ZA JAGNJEĆU ČORBU Kuvano jelo po srpskom receptu
Jelo na kašiku koje se svima dopada.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)