JEDAN OD NAJLEPŠIH SPECIJALITETA Rolovana jagnjetina punjena predivnim nadevom osvojiće vas odmah!
Prepustite se čarima ovog jela.
Jagnjeća rolada sa krompirom i šargarepom
Sastojci:
2 kg jagnjećeg buta
2 kašičice ruzmarina
50 ml ulja
3 čena belog luka
2 kašike soka od limuna
50 g pršute
1 kašika suvog začina
1 kg krompira
300 g šargarepe
Priprema:
Jagnjeći but pažljivo odvojite od kostiju, a deblje krajeve stanjite. Površinu mesa natrljajte mešavinom začina, ruzmarinom i belim lukom. Nakapajte limunov sok, a zatim preko mesa rasporedite narezani pršut. Jagnjetinu zarolajte, vežite koncem i usolite. Roladu zapecite na tiganju sa svih strana, dodajte kolutove šargarepe i zajedno kratko pecite. Roladu i povrće izvadite iz tiganja, stavite u pleh, podlijte s malo vode (50 ml), pokrijte folijom i pecite na 200 stepeni oko 45 minuta. Krompir oljuštite, kratko prokuvajte (oko 5 minuta) i procedite. Skinite foliju, dodajte krompir, pomešajte sa šargarepom i pecite još 25 minuta. Pečenoj jagnjetini rasecite
konac, kratko je ohladite, pa secite i servirajte s povrćem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ISPROBAJTE I ODUŠEVITE SE Jagnjeći kotleti su prste da poližeš!
Slatko i sočno, lepe se za nepce.
ZOVU IH SRPSKI SUŠI Oduševite sve goste neprikosnovenim jelom
Jagnjeće sarmice će vas očarati.
RUČAK ZA SVE! Jagnjeći but sa krompirom je idealan obrok za ukućane
Lako i brzo će vas zasititi.
VRHUNSKI RECEPT ZA JAGNJEĆU ČORBU Kuvano jelo po srpskom receptu
Jelo na kašiku koje se svima dopada.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)