JEDAN OD NAJLEPŠIH SPECIJALITETA Rolovana jagnjetina punjena predivnim nadevom osvojiće vas odmah!
Prepustite se čarima ovog jela.
Jagnjeća rolada sa krompirom i šargarepom
Sastojci:
2 kg jagnjećeg buta
2 kašičice ruzmarina
50 ml ulja
3 čena belog luka
2 kašike soka od limuna
50 g pršute
1 kašika suvog začina
1 kg krompira
300 g šargarepe
Priprema:
Jagnjeći but pažljivo odvojite od kostiju, a deblje krajeve stanjite. Površinu mesa natrljajte mešavinom začina, ruzmarinom i belim lukom. Nakapajte limunov sok, a zatim preko mesa rasporedite narezani pršut. Jagnjetinu zarolajte, vežite koncem i usolite. Roladu zapecite na tiganju sa svih strana, dodajte kolutove šargarepe i zajedno kratko pecite. Roladu i povrće izvadite iz tiganja, stavite u pleh, podlijte s malo vode (50 ml), pokrijte folijom i pecite na 200 stepeni oko 45 minuta. Krompir oljuštite, kratko prokuvajte (oko 5 minuta) i procedite. Skinite foliju, dodajte krompir, pomešajte sa šargarepom i pecite još 25 minuta. Pečenoj jagnjetini rasecite
konac, kratko je ohladite, pa secite i servirajte s povrćem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ISPROBAJTE I ODUŠEVITE SE Jagnjeći kotleti su prste da poližeš!
Slatko i sočno, lepe se za nepce.
ZOVU IH SRPSKI SUŠI Oduševite sve goste neprikosnovenim jelom
Jagnjeće sarmice će vas očarati.
RUČAK ZA SVE! Jagnjeći but sa krompirom je idealan obrok za ukućane
Lako i brzo će vas zasititi.
VRHUNSKI RECEPT ZA JAGNJEĆU ČORBU Kuvano jelo po srpskom receptu
Jelo na kašiku koje se svima dopada.
ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan
Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
KRILCA U ČILI SOSU Aromatična i pikantna, za izbirljive i one koji obožavaju ljuto
Neodoljivi spoj piletine i ljutog čili sosa, za pravo uživanje.
EVO ŠTA ĆE SE DESITI AKO NE PIJETE DOVOLJNO VODE Može da bude ozbiljno, zato bolje napunite čašu
Svakodnevna hidratacija neophodna je za pravilno funkcionisanje celog organizma, a premali unos vode može da utiče na zdravlje.
RECEPT DANA: POSNA REFORMA Raskošna poslastica koja je istog ukusa kao original, za sve važne događaje
Klasik srpske kuhinje sa čokoladom i orasima.
PASTA AMATRIĆIJANA U savršenom spoju sa slaninom i parmezanom, svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasna i kremasta, polizaćete i tanjir koliko je ukusna.
Komentari (0)