PRAZNIČNA PITA ZA CELU PORODICU Uživajte u svakom ukusu jela od piletine
Osvojiče vas na prvi zalogaj.
Praznična pita sa piletinom
Sastojci:
Za testo:
1,5 dl mleka
1,5 dl vode
so
400 g brašna
Za fil:
500 g pilećeg filea
1 glavica crnog luka
80 g svinjske pečenice u komadu
1/2 kašičice bosiljka
1/2 kašičice peršuna
1 čen belog luka
2 jajeta
40 g rendanog parmezana
1,5 dl pavlake
1/2 čašice konjaka
1 kašičica senfa
2 kašike ulja
so
Priprema:
Rastopite mast s mlekom, vodom i prstohvatom soli. Dodajte je u brašno i zamesite testo. Uvijte ga u providnu foliju i stavite u frižider na pola sata. Propržite crni i beli luk na ulju, uspite 2 kašike vode i dinstajte dok tečnost ne ispari. Pojačajte vatru, dodajte kockice piletine i pečenice, pa pržite 3-4 minuta. Posolite, zalijte konjakom, a kad ispari, dodajte pavlaku. Posle 5 minuta, dodajte bosiljak i peršun. U prohlađenu masu umešajte jaja i sir. Razvucite 2/3 testa na debljinu 3-4 mm i prebacite u podmazanu tepsiju. Izbockajte
dno viljuškom, premažite senfom i sipajte fi l. Pokrijte površinu preklapajući trakama od preostalog testa.
Pecite 45 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSNIJA NEGO U BRZOJ HRANI Hrskava piletina u neviđenom POHU idealna za zauzete domaćice jer se brzo sprema
Klasika nikad ne izlazi iz mode.
NAJBRŽA PITA Obavezno probajte zapečene makarone, lak i jednostavan recept iz rerne
Najbolje je da se služi toplo.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)