PRAZNIČNA PITA ZA CELU PORODICU Uživajte u svakom ukusu jela od piletine
Osvojiče vas na prvi zalogaj.

Praznična pita sa piletinom
Možda vas zanima:
UKUSNIJA NEGO U BRZOJ HRANI Hrskava piletina u neviđenom POHU idealna za zauzete domaćice jer se brzo sprema
Klasika nikad ne izlazi iz mode.
NAJBRŽA PITA Obavezno probajte zapečene makarone, lak i jednostavan recept iz rerne
Najbolje je da se služi toplo.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
Sastojci:
Za testo:
1,5 dl mleka
1,5 dl vode
so
400 g brašna
Za fil:
500 g pilećeg filea
1 glavica crnog luka
80 g svinjske pečenice u komadu
1/2 kašičice bosiljka
1/2 kašičice peršuna
1 čen belog luka
2 jajeta
40 g rendanog parmezana
1,5 dl pavlake
1/2 čašice konjaka
1 kašičica senfa
2 kašike ulja
so
Priprema:
Rastopite mast s mlekom, vodom i prstohvatom soli. Dodajte je u brašno i zamesite testo. Uvijte ga u providnu foliju i stavite u frižider na pola sata. Propržite crni i beli luk na ulju, uspite 2 kašike vode i dinstajte dok tečnost ne ispari. Pojačajte vatru, dodajte kockice piletine i pečenice, pa pržite 3-4 minuta. Posolite, zalijte konjakom, a kad ispari, dodajte pavlaku. Posle 5 minuta, dodajte bosiljak i peršun. U prohlađenu masu umešajte jaja i sir. Razvucite 2/3 testa na debljinu 3-4 mm i prebacite u podmazanu tepsiju. Izbockajte
dno viljuškom, premažite senfom i sipajte fi l. Pokrijte površinu preklapajući trakama od preostalog testa.
Pecite 45 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)