PRAZNIČNA PITA ZA CELU PORODICU Uživajte u svakom ukusu jela od piletine
Osvojiče vas na prvi zalogaj.
Praznična pita sa piletinom
Sastojci:
Za testo:
1,5 dl mleka
1,5 dl vode
so
400 g brašna
Za fil:
500 g pilećeg filea
1 glavica crnog luka
80 g svinjske pečenice u komadu
1/2 kašičice bosiljka
1/2 kašičice peršuna
1 čen belog luka
2 jajeta
40 g rendanog parmezana
1,5 dl pavlake
1/2 čašice konjaka
1 kašičica senfa
2 kašike ulja
so
Priprema:
Rastopite mast s mlekom, vodom i prstohvatom soli. Dodajte je u brašno i zamesite testo. Uvijte ga u providnu foliju i stavite u frižider na pola sata. Propržite crni i beli luk na ulju, uspite 2 kašike vode i dinstajte dok tečnost ne ispari. Pojačajte vatru, dodajte kockice piletine i pečenice, pa pržite 3-4 minuta. Posolite, zalijte konjakom, a kad ispari, dodajte pavlaku. Posle 5 minuta, dodajte bosiljak i peršun. U prohlađenu masu umešajte jaja i sir. Razvucite 2/3 testa na debljinu 3-4 mm i prebacite u podmazanu tepsiju. Izbockajte
dno viljuškom, premažite senfom i sipajte fi l. Pokrijte površinu preklapajući trakama od preostalog testa.
Pecite 45 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSNIJA NEGO U BRZOJ HRANI Hrskava piletina u neviđenom POHU idealna za zauzete domaćice jer se brzo sprema
Klasika nikad ne izlazi iz mode.
NAJBRŽA PITA Obavezno probajte zapečene makarone, lak i jednostavan recept iz rerne
Najbolje je da se služi toplo.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)