IDEALNO KAO HLADNO PREDJELO Ako vam je ostalo višak jaja, evo rešenja kako da ih iskoristite

Izvor: Alo.rs

11:30

Kulinarski globus 0

Lako i korisno rešenje.

IDEALNO KAO HLADNO PREDJELO Ako vam je ostalo višak jaja, evo rešenja kako da ih iskoristite
Shutterstock

Grčka punjena jaja

Sastojci:

6 tvrdo kuvanih jaja

1/4 šolje majoneza

1 do 2 kašičice senfa

2 kašike feta sira

1 kašika sitno seckanih maslina

2 kašike origana

so i biber

aleva paprika

Priprema:

Izvadite žumance u činiju u koju ćete dodati majonez, senf, fetu, masline i origano. Sve zajedno ispasirajte i promešajte. Tim nadevom napunite jaja i ukrasite ih mlevenom paprikom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading