IDEALNO KAO HLADNO PREDJELO Ako vam je ostalo višak jaja, evo rešenja kako da ih iskoristite

Alo.rs

11:30

Kulinarski globus 0

Lako i korisno rešenje.

IDEALNO KAO HLADNO PREDJELO Ako vam je ostalo višak jaja, evo rešenja kako da ih iskoristite
Shutterstock

Grčka punjena jaja

Sastojci:

6 tvrdo kuvanih jaja

1/4 šolje majoneza

1 do 2 kašičice senfa

2 kašike feta sira

1 kašika sitno seckanih maslina

2 kašike origana

so i biber

aleva paprika

Priprema:

Izvadite žumance u činiju u koju ćete dodati majonez, senf, fetu, masline i origano. Sve zajedno ispasirajte i promešajte. Tim nadevom napunite jaja i ukrasite ih mlevenom paprikom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading