ŠTO SE DUŽE SPREMA, TO JE UKUSNIJA Napravite jagnjeću kolenicu sa povrćem i pivom

Alo.rs

21:35

Bakina vanglica 0

Neodoljiv spoj ukusa i mirisa.

ŠTO SE DUŽE SPREMA, TO JE UKUSNIJA Napravite jagnjeću kolenicu sa povrćem i pivom
Shutterstock

Jagnjeća kolenica sa povrćem i pivom

Sastojci:

4 kolenice

100 g luka

100 g šargarepe

100 g stabljike celera

3 čena belog luka

2 lovorova lista

5 grančica timijana

1 vezica peršuna

500 ml piva

500 ml jagnjećeg temeljca

maslinovo ulje

100 g maslaca

Priprema:

U posudi zagrejte maslinovo ulje, pa karamelizujte kolenice sa svih strana. Zatim kolenice odložite na poslužavnik, pa u posudu dodajte povrće isečeno na kockice i dinstajte uz mešanje dok ne omekša. Na povrće dodajte karamelizovane kolenice, te podlijte pivom i jagnjećim temeljcem. Sve lepo začinite seckanim
timijanom, peršunom te solju i biberom. Poklopljeno na laganoj vatri kuvajte 3-4 sata dok kolenice ne postanu veoma mekane, a drže se na kosti. Pažljivo ih izvadite na poslužavnik, pa povrće usitnite štapnim mikserom uz dodavanje maslaca. Kada je umak kompaktan i gladak, vratiti kolenice u umak da se ugreju.
Jagnjeće kolenice najbolje je poslužiti uz domaće njoke.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading