ŠTO SE DUŽE SPREMA, TO JE UKUSNIJA Napravite jagnjeću kolenicu sa povrćem i pivom
Neodoljiv spoj ukusa i mirisa.
Jagnjeća kolenica sa povrćem i pivom
Sastojci:
4 kolenice
100 g luka
100 g šargarepe
100 g stabljike celera
3 čena belog luka
2 lovorova lista
5 grančica timijana
1 vezica peršuna
500 ml piva
500 ml jagnjećeg temeljca
maslinovo ulje
100 g maslaca
Priprema:
U posudi zagrejte maslinovo ulje, pa karamelizujte kolenice sa svih strana. Zatim kolenice odložite na poslužavnik, pa u posudu dodajte povrće isečeno na kockice i dinstajte uz mešanje dok ne omekša. Na povrće dodajte karamelizovane kolenice, te podlijte pivom i jagnjećim temeljcem. Sve lepo začinite seckanim
timijanom, peršunom te solju i biberom. Poklopljeno na laganoj vatri kuvajte 3-4 sata dok kolenice ne postanu veoma mekane, a drže se na kosti. Pažljivo ih izvadite na poslužavnik, pa povrće usitnite štapnim mikserom uz dodavanje maslaca. Kada je umak kompaktan i gladak, vratiti kolenice u umak da se ugreju.
Jagnjeće kolenice najbolje je poslužiti uz domaće njoke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ISPROBAJTE I ODUŠEVITE SE Jagnjeći kotleti su prste da poližeš!
Slatko i sočno, lepe se za nepce.
ZOVU IH SRPSKI SUŠI Oduševite sve goste neprikosnovenim jelom
Jagnjeće sarmice će vas očarati.
RUČAK ZA SVE! Jagnjeći but sa krompirom je idealan obrok za ukućane
Lako i brzo će vas zasititi.
VRHUNSKI RECEPT ZA JAGNJEĆU ČORBU Kuvano jelo po srpskom receptu
Jelo na kašiku koje se svima dopada.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)