ŠTO SE DUŽE SPREMA, TO JE UKUSNIJA Napravite jagnjeću kolenicu sa povrćem i pivom
Neodoljiv spoj ukusa i mirisa.
Jagnjeća kolenica sa povrćem i pivom
Sastojci:
4 kolenice
100 g luka
100 g šargarepe
100 g stabljike celera
3 čena belog luka
2 lovorova lista
5 grančica timijana
1 vezica peršuna
500 ml piva
500 ml jagnjećeg temeljca
maslinovo ulje
100 g maslaca
Priprema:
U posudi zagrejte maslinovo ulje, pa karamelizujte kolenice sa svih strana. Zatim kolenice odložite na poslužavnik, pa u posudu dodajte povrće isečeno na kockice i dinstajte uz mešanje dok ne omekša. Na povrće dodajte karamelizovane kolenice, te podlijte pivom i jagnjećim temeljcem. Sve lepo začinite seckanim
timijanom, peršunom te solju i biberom. Poklopljeno na laganoj vatri kuvajte 3-4 sata dok kolenice ne postanu veoma mekane, a drže se na kosti. Pažljivo ih izvadite na poslužavnik, pa povrće usitnite štapnim mikserom uz dodavanje maslaca. Kada je umak kompaktan i gladak, vratiti kolenice u umak da se ugreju.
Jagnjeće kolenice najbolje je poslužiti uz domaće njoke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ISPROBAJTE I ODUŠEVITE SE Jagnjeći kotleti su prste da poližeš!
Slatko i sočno, lepe se za nepce.
ZOVU IH SRPSKI SUŠI Oduševite sve goste neprikosnovenim jelom
Jagnjeće sarmice će vas očarati.
RUČAK ZA SVE! Jagnjeći but sa krompirom je idealan obrok za ukućane
Lako i brzo će vas zasititi.
VRHUNSKI RECEPT ZA JAGNJEĆU ČORBU Kuvano jelo po srpskom receptu
Jelo na kašiku koje se svima dopada.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)