ŠTO SE DUŽE SPREMA, TO JE UKUSNIJA Napravite jagnjeću kolenicu sa povrćem i pivom
Neodoljiv spoj ukusa i mirisa.
![ŠTO SE DUŽE SPREMA, TO JE UKUSNIJA Napravite jagnjeću kolenicu sa povrćem i pivom](/data/images/2023-04-13/51509_shutterstock-2159692963_f.jpg?timestamp=1681423200)
Jagnjeća kolenica sa povrćem i pivom
Sastojci:
4 kolenice
100 g luka
100 g šargarepe
100 g stabljike celera
3 čena belog luka
2 lovorova lista
5 grančica timijana
1 vezica peršuna
500 ml piva
500 ml jagnjećeg temeljca
maslinovo ulje
100 g maslaca
Priprema:
U posudi zagrejte maslinovo ulje, pa karamelizujte kolenice sa svih strana. Zatim kolenice odložite na poslužavnik, pa u posudu dodajte povrće isečeno na kockice i dinstajte uz mešanje dok ne omekša. Na povrće dodajte karamelizovane kolenice, te podlijte pivom i jagnjećim temeljcem. Sve lepo začinite seckanim
timijanom, peršunom te solju i biberom. Poklopljeno na laganoj vatri kuvajte 3-4 sata dok kolenice ne postanu veoma mekane, a drže se na kosti. Pažljivo ih izvadite na poslužavnik, pa povrće usitnite štapnim mikserom uz dodavanje maslaca. Kada je umak kompaktan i gladak, vratiti kolenice u umak da se ugreju.
Jagnjeće kolenice najbolje je poslužiti uz domaće njoke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ISPROBAJTE I ODUŠEVITE SE Jagnjeći kotleti su prste da poližeš!
Slatko i sočno, lepe se za nepce.
ZOVU IH SRPSKI SUŠI Oduševite sve goste neprikosnovenim jelom
Jagnjeće sarmice će vas očarati.
![jagnjeći but](/data/images/2023-04-17/51736_shutterstock-787700647_f.jpg)
RUČAK ZA SVE! Jagnjeći but sa krompirom je idealan obrok za ukućane
Lako i brzo će vas zasititi.
![VRHUNSKI RECEPT ZA JAGNJEĆU ČORBU Kuvano jelo po srpskom receptu](/data/images/2023-04-17/51722_food-g27c11dbf5-1280_f.jpg)
VRHUNSKI RECEPT ZA JAGNJEĆU ČORBU Kuvano jelo po srpskom receptu
Jelo na kašiku koje se svima dopada.
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![posni prebranac](/data/images/2024-09-27/101567_posni-prebranac_f.jpg)
PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-08-23/98347_knedle-sa-sljivama_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice
![uštipci](/data/images/2025-01-08/110679_ustipci-6_f.jpg)
PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)