SLASNO I UKUSNO Hrskava i sočna svinjska rebarca iz rerne, lepe se za prste
Za ukus mesa bitni su začini, a pored soli i bibera, ne morate ih dodavati previše, odnosno količinu začina odredite prema svom ukusu. Pred vama je interesantna kombinacija začina koji će obogatiti vaše jelo ljutim, slatkim i slanim ukusom
Sastojci:
- 1 kg svinjskih rebara
- začini: so, biber, smeđi šećer, ljuta paprika, kim, mlevena kafa
- jabukovo sirće
- vinsko sirće
- barikju sos
Priprema:
Pomešajte so, biber, smeđi šećer, ljutu papriku, kim, mlevenu kafu i sve dobro utrljajte u meso. Marinirano meso ostavite najmanje četiri sata ili još bolje - preko noći u frižideru.
Meso izvadite iz frižidera na sobnu temperaturu barem jedan sat pre pečenja kako bi ostalo čvrsto.
Rebarca stavite na pleh za pečenje na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Kosti okrenite prema dole i pospite začinima, prekrijte folijom i pecite u pećnici na 150° C oko tri sata.
Kada se meso ispeče sok od pečenja, jabukovo sirće, vinsko sirće i omiljeni barbikju sos pomešajte u činiji.
Dobijeni umak zagrejte kratko na tiganju na kom ćete rebarca prepržiti s obe strane desetak minuta (prema proceni)
Ovako spremljena rebrica puna su ukusa i iako je teško odoleti, pustite ih da "odmore" desetak minuta pre sečenja i posluživanja kako bi se temperatura spustila.
Možda vas zanima:
ZABORAVLJENO DOMAĆE JELO Prženi svinjski vrat, sjajni jelo koje se topi u ustima
Preporuka broj jedan za hladne zimske dane
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Belo meso sa slaninom i pavlakom, uživajte u dobrom ukusu
Ukoliko želite brz i lagan ručak, onda je belo meso sa slaninom i pavlakom pravi izbor za vas. Možete ga kombinovati uz testenine, krompir pire, pirinač ili nešto treće
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE GALETE Tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u testo, a totalno daje šmek
Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)