SLASNO I UKUSNO Hrskava i sočna svinjska rebarca iz rerne, lepe se za prste
Za ukus mesa bitni su začini, a pored soli i bibera, ne morate ih dodavati previše, odnosno količinu začina odredite prema svom ukusu. Pred vama je interesantna kombinacija začina koji će obogatiti vaše jelo ljutim, slatkim i slanim ukusom
Sastojci:
- 1 kg svinjskih rebara
- začini: so, biber, smeđi šećer, ljuta paprika, kim, mlevena kafa
- jabukovo sirće
- vinsko sirće
- barikju sos
Priprema:
Pomešajte so, biber, smeđi šećer, ljutu papriku, kim, mlevenu kafu i sve dobro utrljajte u meso. Marinirano meso ostavite najmanje četiri sata ili još bolje - preko noći u frižideru.
Meso izvadite iz frižidera na sobnu temperaturu barem jedan sat pre pečenja kako bi ostalo čvrsto.
Rebarca stavite na pleh za pečenje na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Kosti okrenite prema dole i pospite začinima, prekrijte folijom i pecite u pećnici na 150° C oko tri sata.
Kada se meso ispeče sok od pečenja, jabukovo sirće, vinsko sirće i omiljeni barbikju sos pomešajte u činiji.
Dobijeni umak zagrejte kratko na tiganju na kom ćete rebarca prepržiti s obe strane desetak minuta (prema proceni)
Ovako spremljena rebrica puna su ukusa i iako je teško odoleti, pustite ih da "odmore" desetak minuta pre sečenja i posluživanja kako bi se temperatura spustila.
Možda vas zanima:
ZABORAVLJENO DOMAĆE JELO Prženi svinjski vrat, sjajni jelo koje se topi u ustima
Preporuka broj jedan za hladne zimske dane
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Belo meso sa slaninom i pavlakom, uživajte u dobrom ukusu
Ukoliko želite brz i lagan ručak, onda je belo meso sa slaninom i pavlakom pravi izbor za vas. Možete ga kombinovati uz testenine, krompir pire, pirinač ili nešto treće
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)